Trudite se biti disciplinirani i održavati zdravu i uravnoteženu prehranu. Uglavnom vam to i uspijeva, ali uvijek se nekako unatoč vašoj snažnoj volji i predanosti, na putu nađu saboteri koji cijeli zdravi dan ili tjedan uspiju uništiti prekomjernim kalorijama. Bez brige u tome niste jedini, a oduprijeti im se možete ustvari bez imalo muke

Problem: Ne stižem pojesti doručak prije posla, a na poslu nema drugog izbora osim peciva
Rješenje: Pripremite doručak prethodne večeri, kako bi ujutro bio spreman da ga ponesete na posao. Možete pojesti voće ili šnitu crnog kruha s medom, a možete ponijeti i vrećicu sa žitaricama koje ćete umiješati u nemasni jogurt.

Problem: Navikla sam piti sokove umjesto vode
Rješenje: Sokove i druge napitke koji sadrže šećer trebalo bi doživljavati kao desert – ne biste pojeli kolač ili tortu više od jednom dnevnom, pa isto tako ne bi trebalo pretjerivati niti sa sokovima. Zdravija varijanta su sokovi koje ćete sami napraviti od svježeg voća, nezaslađeni čaj ili limunada.

Sokove i druge napitke koji sadrže šećer trebalo bi doživljavati kao desert

Problem: Ne mogu se suzdržati kada namirišem pizzu
Rješenje: Ako baš ne možete izbjeći pizzu, niti ne morate! Poanta je u njenom sastavu – ona sa slaninom ili šunkom je kaloričnija od one koja na sebi ima ili povrće, pa se zato radije odlučite za drugu varijantu.

Problem: Obično natrpam puno preljeva na salatu
Rješenje: Kada pojedete salatu s preljevom od majoneze, to je isto kao da ste pojeli hamburger. Bolje je pronaći način da vaša salata bude zdrava. Ako je obrok previše skroman i nije po vašem ukusu, slobodno možete dodati malo maslinovog ulja, sjemenki suncokreta, ili sjeckanih chilli papričica ako volite ljuto.

>> Dijeta s jabukom: Otopite šlaufove bez gladovanja

>> Sjevernjačkim tajnama do savršenog tijela

Problem: Nakon laganog doručka, poslije podne uvijek ogladnim i pojedem prvo na što naiđem
Rješenje: Vaš se doručak ne mora sastojati iz malih količina hrane. Slobodno možete pojesti povrće i voće u obilnijim količinama. Ako tijekom dana osjetite glad, pojedite za užinu nešto što ste ponijeli sa sobom, kao što su bademi ili lješnjaci zahvaljujući kojima ćete lakše izdržati do večere.

Problem: Kada sam nervozna jedem slatkiše
Rješenje: Slobodno možete udovoljiti svojoj želji za slatkim, ali nemojte pretjerivati.

Ako ste već pojeli nešto, a osjećate da želite još, izađite u šetnju ili nazovite prijateljicu. To će vam skrenuti misli s hrane i pomoći vam da shvatite kako prejedanje nije rešenje vašeg problema, već naprotiv, od njega ćete se samo osjećati gore.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju