Prije nego krenete na rigoroznu dijetu zbog 'šlaufova' na trbuhu, doznajte što ih sve može uzrokovati. Donosimo 4 najčešćih oblika trbuha kojih se uz male promjene životnog stila možete riješiti

1.Trbuh koji izgleda kao probušena guma
Ovakav oblik trbuha opisuje ljude koji mnogo vremena provode sjedeći.

>> SOS dijeta: Smršavite bez gladovanja

4 najčešćih oblika trbuha uz male promjene životnog stila se mogu lako preoblikovati

Riječ je najčešće o kancelarijskim poslovima. Isto tako, ovaj tip građe opisuje ljude koji konzumiraju hranu koja sadrži velike količine šećera, bijeli kruh te tjesteninu. No ovaj tip trbuha može se vrlo lako reducirati i to najviše pravom prehranom. Izbacite alkohol i gazirane sokove.

2. Trbuh uzrokovan stresom
Ovakav niski trbuh najčešće imaju osobe koje su perfekcionisti, ali i opisuje probleme s probavom i nadutosti. Kada smo pod stresom tijelo izlučuje hormon kortizol koji uzrokuje nakupljanje masnog tkiva na donjem dijelu trbuha.

>> 4 napitka koji će usukati svaki trbuh

Jedan od uzroka je i preskakanje obroka, brza hrana i dnevno unošenje velike količine kofeina u organizam.

 3. Niski trbuščić
Trbuščić je smješten vrlo nisko, a opisuje najčešće prezauzete majke ili žene posvećene karijeri i dugim radnim danima. Uzrok se krije i u jednoličnoj prehrani koja se često ponavlja.

Ovakav trbuščić vrlo je čest kod mršavih i vitkih osoba, te ostaje bez obzira na fizičku aktivnost. Najvažnija je prehrana i kretanje zato ne držite dijetu već radije vrijeme potrošite na šarene namirnice i raznoliku pripremu hrane. 

4. Napuhani trbuh

Napuhani trbuh najčešće je ravan ujutro, ali tijekom dana postaje itekako primjetan. Bez obzira na fizičku građu i kilograme razlog je nadutost i probava uzrokovana namirnicama koje ne odgovaraju vašem organizmu, alergijama ili obrocima siromašnim vitaminima i mineralima.

Možda cijeli život konzumirate određene namirnice ne shvaćajući da vašem tijelo one nikako ne odgovaraju. Tegobe uzrokovane nadutošću olakšat će vam napitak umirujućeg djelovanja za probavni sustav.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju