Misija moderne žene uspješno je balansiranje između uloge supruge, majke i poslovne žene. No takvim stilom života upozoravaju stručnjaci žene ugrožavaju svoje zdravlje, postaju iscrpljene. Stoga je vrijeme da nešto učinite za sebe, boravak na suncu, redoviti obroci i čašica crnog vina mogu učiniti čuda

Uzmite besplatnu pilulu sunca
Kada osjetite kako ste psihički iscrpljeni napravite stanku i uzmite ono što vam priroda daruje na dlanu. Sunce je vaš saveznik, tek par minuta pod njegovim okriljem učinit će vas poletnim za ostatak dana.

Kad vaše oči otkriju svijetlo,epifiza u mozgu proizvodi serotonin, poznat kao hormon sreće. Osim toga vitamin D koji izravno naša koža upija od sunca, pomaže u jačanju kostiju, imunološkog sustava i smanjuje rizik od raka. Potrebnu dnevnu dozu vitamina D dobit ćete boraveći na suncu tek deset minuta dnevno. Stoga umjesto ispijanja kave u zatvorenom pronađite svoj mirni kutak pod okriljem sunca, te nastojte izložiti što veću površinu tijela toplini njegovih zraka.

>>In je biti zadovoljna: Otkrivamo vam kako vratiti eleganciju i lijepo držanje

>>5 namirnica koje donose zdravlje i sreću
.
Nabavite si kućnog ljubimca

Dokazano je kako vrijeme provedeno u bliskom kontaktu sa životinjama umanjuje stres i napetost. Maženje psa ili mačke ili čak promatranje ribice u akvariju ima učinak bolji od bilo kojih pilula na tržištu. Američko istraživanje provedeno na dvadesetorici burzovnih mešetara, pokazalo je i više nego pozitivne rezultate. Nakon samo dva tjedna provedena s kućnim ljubimcem, ispitanici su imali potpuno drugačiju zdravstvenu sliku. Krvni tlak koji je u uskoj vezi s napetošću, kod ispitanika se pokazao stabilnim, što je jasan pokazatelj umanjenog stresa.

Potražite rame za plakanje
Kako je većinu vremena vaš fokus usmjeren na druge, djecu, poslovne suradnike kojima u svakoj minuti nastojite biti na raspolaganju potpuno je jasno da si morate ponekad dati oduška.Vrijeme provedeno s prijateljicom, natjerat će vas da se požalite, izjadate ili pak savjetujete. Stoga ne odbijajte izlazak na kavu, ugodan razgovor pomoći će vam da se prisjetite vlastitih potreba i želja.

Redoviti obroci i čašica crnog vina, učinit će čuda
Umorni i iscrpljeni, nakon što ste djecu odveli na spavanje, ustajete i kopate po ostacima večere, jedete s nogu dok istovremeno pospremate stan- poznati scenarij? Stanite u kraj ovim lošim navikama, iscrpljenost i nadutost koju sutradan osjećate dovoljan su razlog da promijenite navike. Organizirajte se i uključite djecu u pripremu večere, neka vam pomognu postaviti stol, oprati salatu, olakšat će vam posao a osim toga kvalitetno ćete provesti vrijeme s voljenima. Steknite naviku zajedničkog okupljanja oko stola, a prije pospremanja suđa priuštite si kapljicu crnog vina na terasi. Ostatke večere pospremite u posudu i ponesite na posao, na ovaj način osigurali ste si još jedan zdravi obrok.

Nabavite ljekoviti eukaliptus
Cvijeće u uredu vam podiže raspoloženje, ali nema ljekovita svojstva poput primjerice zapostavljenog eukaliptusa. Biljka koja se obično koristi kao lijek za smirivanje upale gornjih dišnih puteva, osviježit će vaš radni prostor. Svežanj grančica eukaliptusa stavite na osvijetljeno mjesto, toplina će aktivirati ispuštanje eteričnog ulja koje će osviježiti vaše dišne puteve prilikom svakog udisaja. Grančice eukaliptusa održavaju svježinu i do nekoloko tjedana.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju