San svake žene je čvrsta i oblikovana guza koja najčešće prva 'strada' prvenstveno zbog posla koji uključuje i do osam sati provedenih u položaju sjedenja. Kako bi guzu održali u top formi donosimo pet vježbi koje možete napraviti čak i u uredu za vrijeme pauze

Vježba 1
Stopala raširite u ravnini s ramenima prste izbacite van, a rukama obuhvatite bokove. Zauzmite položaj čučnja, potom se izdignite na vrhove prstiju pazeći pritom da vam je stražnjica u ravnini s koljenima, ostanite u ovom položaju nekoliko sekundi. Uspravite tijelo i ponovite vježbu.

>>Učvrstite kritične točke: Vježbe za noge, trbuh i stražnjicu

 

Vježba 2
S nogama u raskoraku do širine ramena napravite čučanj zadržavajući dlanove na podu malo ispred stopala. Dok prstima dodirujete tlo podižite kukove i stražnjicu prema gore s lagano savijenim koljenima. Ponovite vježbu.

>>3 brze vježbe za čvršće grudi

 

 

Vježba 3
Uspravite tijelo, ruke spustite uz bedra i stanite nogom uz nogu. Pazeći da je sva težina tijela na stopalima, spustite se u čučanj i pritom raširite ruke.  Uspravite se, podignite lijevu nogu i spuštajte se u ravninu s tlom, pri čemu prsa i noga moraju biti u ravnini. Ruke raširite prema naprijed i spojite ih. Zadržite položaj deset sekundi i vratite se na početnu fazu.

 

 

Vježba 4
Prislonite se uza zid i spustite se u položaj čučnja spojenih nogu, ruke prislonite uz bokove pazeći da su bedra paralelna s tlom. Zadržavajući leđa i stražnjicu uza zid polako podignite lijevo koljeno i privucite ga prsima. Vratite se na početak i istu vježbu ponovite, ali sada s desnom nogom.

 

 

 Vježba 5
Prvi korak: Sa nogama u raskoraku spustite se u sjedeći položaj, pazeći pritom da su bedra u ravnini s tlom i koljena u ravnini s nožnim prstima. Sa stopalima razdvojenim u širini ramena, težina tijela trebala bi biti na petama.

Drugi korak: Ruke stavite iza glave, podignite prsa te ramena privucite natrag i dolje. Napnite trbušne mišiće i zadržite položaj nekoliko sekundi, vratite se u početnu poziciju i ponovite vježbu.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju