Mislili ste da su vam čokolada, čips i gazirana pića najgori neprijatelji u skidanju kilograma? Evo još nekoliko namirnica koje biste trebali izbjegavati zbog količine ugljikohidrata koje sakrivaju iza primamljive vanjštine

Ukoliko ste se koji put odlučili započeti dijetu kako biste skinuli koji kilogram viška, vjerojatno ste se, između, ostalog odrekli i bijelog kruha. No, izgleda da vam bijeli kruh ipak nije najgori neprijatelj u borbi protiv viška kilograma. Stručnjak za prehranu Manuel Villacorta otkrio koju to hranu prepunu ugljikohidrata treba izbaciti zajedno s bijelim kruhom.

1. Kava s različitim dodacima poput šlaga, čokoladnih mrvica ili preljeva, može imati kalorija kao jedan prosječan obrok, te vrlo visok udio ugljikohidrata. Pribrojimo li tome šećer i zasićene masti iz šlaga i čokoladnog preljeva, ova kava se može svrstati u rang s prosječnim desertima, prenosi Huffington Post.

>> 8 razloga zašto trebate zavoljeti ciklu

>> 5 razloga za porciju zaraznih kokica

2. Neka peciva ovisno o veličini i sastavu mogu imati i do 300 kalorija, te 50 grama ugljikohidrata.

3. Pola litre soka ili frapea od svježeg voća može sadržavati i do 75 grama ugljikohidrata i 65 grama šećera, no zahvaljujući činjenicu da su inače zdravi za organizam, takvih se sokova ne treba odreći, nego ih konzumirati u manjim količinama.

4. Volite li započeti dan s muffinom iz kvartovske pekare, možda biste morali još jednom razmisliti. Ova pekarska slastica krcata je šećerom i ugljikohidratima, i utoliko pogubna za vašu borbu s kilogramima.

5. Jogurt je omiljena hrana svih koji paze na težinu i u tome nema ništa loše, no ukoliko se odučite za jogurt sa želeom od voća (kojeg i kod nas ima sve više) njegova se energetska vrijednost udvostručava.

6. Kokice, iako odličan izvor antioksidansa, vrlo su zasićene ugljikohidratima, a varijante s maslacem, sirom i slično, mogu se popeti i do 1200 kalorija.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju