Iscrpljujući svoj organizam raznim dijetama koje obećavaju čudotvorne učinke u kratkom vremenu možete izgubiti nekoliko kilograma privremeno, no složit ćete se da to nije vrijedno gubitka zdravlja jednom zauvijek

(Pre)brzo gubljenje kilograma
Gubite li više od dva kilograma tjedno, postoji velika opasnost da u njima gubite tekućinu, koja je organizmu prijeko potrebna, i mišićno tkivo, što može dovesti i do slabljenja kostiju jer ih slabi mišići ne pridržavaju dovoljno i opterećenje prelazi na kosti, uslijed čega se one pojačano troše.

>> Dijeta s gljivama: Otopite masne naslage uz pun želudac

Unos manji od 1500 kalorija dnevno
Brojite li kalorije, njihov dnevni unos ne bi smio biti manji od 1500. Padne li kalorijska vrijednost unešene hrane ispod te granice, riskirate usporavanje metabolizma i pothranjenost, ali i brzo vraćanje kilograma po završetku dijete.

Oprez! Detoksikacijska sredstva ne čiste organizam samo od hranjivih tvari, nego uništavaju i 'dobre bakterije' u crijevimaUbrzavanje metabolizma
Proizvodi koji obećavaju ubrzanje metabolizma kako bi se hrana brže razgrađivala, uglavnom sadrže sastojke poput kofeina koji stvaraju lakšu ovisnost. Nakon prestanka uzimanja sličnih proizvoda, potreba za njima će ostati, a kilogrami će se vratiti čim se metabolizam uspori.

>> Još nije kasno: Oblikujte tijelo u samo 7 dana bez gladovanja

'Čišćenje' organizam
Detoksikacijska sredstva ne čiste organizam samo od hranjivih tvari, nego uništavaju i 'dobre bakterije' u crijevima i otežavaju rad probavnog sustava. Također, dovode do dehidracije organizma i usporavaju rad prirodnih pročišćivača - jetre, bubrega i kože.

Samo jedna vrsta namirnica
Osim  pretjerane količine jedne vrste vitamina, ovakav način prehrane uskraćuje organizmu prijeko potrebne tvari, čiji manjak može ugroziti vaše zdravlje i uništiti imuniteta.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju