'BRINITE O SEBI, USREĆITE DRUGE', moto je nove promotivne akcije povodom obilježavanja EUROMELANOMA DAY HRVATSKA, 12. travnja 2011.godine

Pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi Republike Hrvatske, Ministarstva zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva Republike Hrvatske, Europske akademije za dermatologiju i venerologiju – EUROMELANOMA DAY organizacije, a u organizaciji Hrvatskog dermatovenerološkog društva Hrvatskog liječničkog zbora i Referentnog centra za melanom Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi RH, 12. travnja 2011. godine organizirat će se javno-preventivni zdravstveni projekt ranog otkrivanja melanoma i drugih zloćudnih tumora kože.

Glavna aktivnost projekta je 'Dan otvorenih vrata' u dermatološkim ordinacijama kada se omogućuje besplatan dermatološki pregled kože. Rezultati pregleda pratit će se pomoću upitnika, kojeg je razvila EADV i kojeg koriste i ostale europske države koje su dio ovog projekta.

Upotreba jedinstvenog upitnika u svim državama, omogućuje nam dobivanje kvalitetnih, mjerljivih i usporedljivih rezultata, što je vrlo važno za dobivanje što realnijih statističkih podataka. Rezultati projekta će biti poslani voditeljima projektne grupe unutar samog EADV-a, te će se objaviti u svim stručnim i znanstvenim publikacijama. Ovo je medicinski, humanitarni i savjetodavni projekt, a tri su mu glavna cilja: prevencija, obrazovanje i informiranje.

Temeljni cilj projekta je rano otkrivanje melanoma što omogućuje uspješno liječenje i visoku stopu preživljavanja. Cilj projekta je osvješćivanje šire javnosti o opasnostima nepromišljenog ponašanja na suncu, o štetnim posljedicama UV-zraka na zdravlje i pravilnim načinima zaštite od UV-zraka te o važnosti samopregleda madeža. Također ćemo, nakon završene akcije, prezentirati službene rezultate dobivene analizom ispunjenih upitnika.

U duhu ove inicijative naših zdravstvenih institucija, Poliklinika Bagatin odlučila je svojim pacijentima ponuditi poseban popust od 20 posto na uklanjanje madeža. Promotivni popust dostupan je svim našim pacijentima za neograničen broj madeža, za sve termine dogovorene u razdoblju 11. do 16. travnja 2011. Nakon dogovaranja termina u promotivnom razdoblju, zahvat se mora izvršiti najkasnije do 30. lipnja 2011.

Djelatni doktori Poliklinike Bagatin stalnim sudjelovanjem u humanitarnim akcijama i osobnim primjerom pomažu sugrađanima, posebice osobama s invaliditetom, nastavljajući dugogodišnju tradiciju humanitarnih akcija koje je još sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća započeo i kontinuirano provodio osnivač poliklinike, prof.dr. Marijo Bagatin.

Stoga je i ova akcija pomoć onima kojima je to najpotrebnije. Tako smo u sklopu ove posebne ponude za uklanjanje madeža odlučili da sav prihod od prvih 50 zahvata uklanjanja madeža ide u korist Kluba mladih Hrvatske verbotonalne udruge, za edukaciju mladih s teškoćama sluha i/ili govora. Klub mladih okuplja stotinjak mladih s teškoćama sluha i/ili govora, a djeluju putem tematskih radionica/aktivnosti kao što su: neformalna edukacija, umjetničke radionice, sportske aktivnosti…

Ovom akcijom, u slučaju maksimalne popunjenosti termina, Poliklinika Bagatin je u mogućnosti sakupiti do 20.000 kn za nastavak rada edukacijskih radionica Kluba mladih Hrvatske verbotonalne udruge.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju