Prosječna žena tijekom života isproba 104 dijete, a istraživanje koje su predočili britanski znanstvenici pokazalo je da je svaka druga žena na dijeti ili da intenzivno razmišlja o njoj. Česti razlog za odlazak na dijetu je i vjenčanje pa su se mladenke priklonile novom trendu, kontroverznoj ekspres dijeti na kojoj se hrana uzima na cjevčicu

Odjenuti vjenčanicu iz snova misija je kojoj žene pristupaju vrlo ozbiljno. U želji da zablistaju na svoj važan dan spremne su na svakojaka odricanja, a ona uključuju i ekstremne dijete. Posljednji trend koji je zahvatio Europu i Ameriku je ekspres dijeta K-E koja uključuje guranje cjevčice za hranjenje u nos.

>> Koliko dijeta žena isproba u životu?

>> 9 psiholoških igrica za topljenje kilograma bez dijete

Dijeta koja garantira do 10 kilograma manje u samo 10 dana nezdrava je i bizarna. Osobama koje se odluče za K-E dijetu u nos se stavlja cjevčica za hranjenje koja vodi sve do želuca. Tekućina koja se sastoji od proteina i masnoća pomiješanih s vodom opskrbljuje tijelo s ukupno 800 kalorija dnevno.

Dr. Oliver Di Pietro koji provodi ovu vrstu dijete tvrdi kako je ona vrlo učinkovita jer osoba koja joj se podvrgne već za nekoliko sati gubi apetit pa pacijenti u 10 dana, koliko dijeta traje uopće ne osjećaju glad.

Pacijentica koja se odluči na K-E dijetu dobiva cijevčicu koju 10 dana ne smije vaditi iz nosa, a hranjiva tekućina nalazi se u vrećici koju može uvijek nositi sa sobom. Desetodnevni tretman stoji osam i pol tisuća kuna.

Iako je Dr. Oliver Di Pietro pun hvale za dijetu koja garantira brzi gubitak kilograma, stručnjaci upozoravaju kako je vrlo opasan. Ako prebrzo mršavite, vaš um nije u stanju držati korak s tijelom što može izazvati probleme.

  

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju