Britanska glumica Jorgie Porter odlučila je sa svijetom podijeliti svoju zabrinutost prema mladim ljudima koji u želji za preplanulim i tamnim tenom zaboravljaju kakve opasnosti skriva sunčevo zračenje. Svoje je lice podvrgnula retuširanju kako bi doprijela do ljudi i osvjestila ih o opasnostima prženja na plaži

Istraživanja su pokazala da mladi u dobi od 15 do 24 godine uopće ne mare za zaštitu kože već pod svaku cijenu žele pocrniti na suncu bez nanošenja kreme sa zaštitnim faktorom. Na pitanje koju kremu za sunčanje koriste, ispitanici su izjavili kako je to glupo i nepotrebno jer na taj način neće niti malo pocrniti.

Kako bi što zornije dočarala kakve posljedice nosi takvo neodgovorno ponašanje britanska glumica Jorgie Porter je na svojoj koži prikazala nevjerojatan utjecaj sunca.

'I ja sam se kao klinka pržila na suncu, no to je bilo nekad, a sada nakon što sam shvatila koliko je to opasno redovito na licu i tijelu koristim kremu s zaštitnim faktorom. Radije ću imati umjetni ten nego rak kože, isušeno lice i bore', izjavila je lijepa Jorgie nakon što je svoje fotografije prepustila Photoshopu koji je prikazao kakvo će vaše lice izgledati za nekoliko godina ako ga budete konstantno izlagali UV zrakama.

>> FOTO: Gola Marisa Miller protiv raka kože

>> 9 najčešćih grešaka koje radimo na plaži

Iz udruge za prevenciju raka kože ističu kako je melanom postao najčešći oblik raka kože, a nastaje kao reakcija na suncem oštećenu kožu. Oštećenja na koži u ranijoj dobi vrlo lako mogu postati rak kože u kasnijem životu.

Želite li naglasiti ljetni preplanuli ten ili dulje održavati onaj koji ste već postigli tijekom godišnjeg odmora radije odaberite onaj umjetni u tubi, a današnja ponuda na tržištu i više je nego raznolika.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju