S obzirom na današnji užurbani način života i nedostatak vremena za kvalitetnu prehranu, često nismo u mogućnosti unijeti sve hranjive tvari koje su nam prijeko potrebne.

Stres, nepravilna prehrana i loše životne navike ostavljaju svoj danak. Tijelo slabi i nije u mogućnosti nositi se sa izazovima koji mu predstoje. Dodaci prehrani ovdje mogu naći ulogu kao jednostavan način nadopune prehrane vrijednim hranjivim tvarima i biološki aktivnim spojevimakoji mogu imati blagotvorni učinak na ljudsko zdravlje. Poduzeće Internova d.o.o. nudi paletu vrhunskih proizvoda koji će Vam pomoći u očuvanju zdravlja i vratiti snagu Vašem tijelu.

Biocod kapsule, od ljekovitih gljiva Reishi (Ganoderma Lucidum), Shiitake (Lentinus edodes) i Cordyceps (Cordycepsmilitaris) su 100% prirodan proizvod, a sadrže kombinaciju vrijednih biološki aktivnih spojeva koji će Vam ojačati obrambeni sustav i pomoći u borbi protiv bolesti. Da zdravlje dolazi iz prirode, spoznali su još drevni Kinezi. Ljekovite se gljive već tisućljećima koriste u tradicionalnoj istočnjačkoj medicini kao "eliksir zdravlja i dugovječnosti", a njihov potencijal u liječenju različitih oboljenja prepoznat je danas i od strane suvremene medicine. Gljive su namirnice visoke hranjive vrijednosti. Bogat su izvor bjelančevina sličnog sastava kao i bjelančevine životinjskog porijekla, pa mogu obogatiti prehranu i vegetarijanaca i vegana. Dobar su izvor prehrambenih vlakana, osobito hitina za kojeg se vjeruje da onemogućuje apsorpciju masti i pomaže pri procesu mršavljenja te beta-glukana koji jača imunološki sustav i štiti zdravlje kardiovaskularnog sustava. Ne sadrže saharozu ni škrob pa su pogodne za osobe oboljele od dijabetesa. Gljive sadrže brojne vitamine i minerale, osobito vitamine B3 i B5, folnu kiselinu, kalij, željezo, selen i bakar. Jedinstvene su biljne namirnice koje sadrže vitamin D te se stoga često preporučuju u prevenciji osteoporoze. Osim visoke hranjive vrijednosti, pojedine vrste gljiva (poput reishi, shiitake i kordicepsa) imaju dokazano ljekovita svojstva zahvaljujući biološki aktivnim sastojcima. Ljekovite gljive djeluju antikancerogeno, antibakterijski i antivirusno, jačaju imunitet, imaju protuupalna svojstva, smanjuju razinu kolesterola u krvi, sprečavaju začepljenje krvnih žila, reguliraju krvni tlak, poboljšavaju krvotok, uravnotežuju razinu šećera u krvi, reguliraju probavu, potpomažu rad jetre i izlučivanje štetnih tvari iz organizma, poboljšavaju rad dišnih organa, djeluju antireumatski i antialergijski, stimuliraju ili smiruju središnji živčani sustav, poboljšavaju seksualne funkcije, jačaju tjelesnu snagu i izdržljivost, usporavaju starenje te ublažavaju i usporavaju razvoj neurodegenerativnih bolesti. Širok spektar djelovanja ljekovitih gljiva, prije svega njihova sposobnost da stimuliraju imunološki sustav, omogućuje im široku primjenu: kod liječenja karcinoma (ujedno olakšavaju podnošenje kemoterapije i radioterapije), virusnih infekcija (od obične prehlade do HIV-a), bakterijskih infekcija, dijabetesa, bolesti jetre, bubrega i dišnih organa, kardiovaskularnih bolesti, autoimunih bolesti, alergije, neurodegenerativnih bolesti, umora i smanjene radne sposobnosti te općenito za regeneraciju i jačanje organizma.

Bernardove kapsule sadrže važne vitamine i aktivne sastojke koji će potpomoći prirodne funkcije Vašega tijela i ojačati obrambeni sustav. Kapsule B KOMPLEKS osiguravaju vrijedne vitamine B skupine koji sudjeluju u izuzetno velikom broju metaboličkih procesa u ljudskom organizmu. Neophodni su za proces stvaranja energije, metabolizam ugljikohidrata, masti i proteina, prijenos živčanih impulsa, stvaranje krvnih stanica i steroidnih hormona. Sudjeluju u održavanju razine šećera u krvi, regulaciji apetita te u održavanju mišićnog tonusa. Imaju važnu ulogu u održavanju normalne funkcije kože, kose, noktiju, usne šupljine, jetre i probavnog sustava te zdravlja kardiovaskularnog sustava. HerbaBRAUN kapsule sadrže prirodni beta-karoten, dobiven iz morskih mikro-algi DunaliellaSalina. U kombinaciji sa riboflavinom, pantotenskom kiselinom i drugim vitaminima B skupine blagotvorno djeluje na kožu štiteći je od štetnih UV zraka i potiče prirodni proces stvaranja melanina u koži, djeluje kao snažan antioksidant i stimulira obrambene snage organizma. Kapsule KOENZIM Q10forte i KOENZIM Q10vital izvor su vitamina, antioksidanta te koenzima Q10 koji je esencijalan za normalno funkcioniranje organizma. Glavna zadaća koenzima Q10 u tijelu je stvaranje stanične energije pa je stoga široka paleta njegova djelovanja: pospješuje pravilan rad srca i funkciju skeletnih mišića, poboljšava fizičku snagu i izdržljivost, stimulira imunološki sustav, štiti želudac i dvanaesnik, umanjuje nuspojave kemoterapije, povoljno djeluje u ublažavanju simptoma alergije, astme i respiratornih bolesti, pomaže u reguliranju dijabetesa te povoljno djeluje kod simptoma kroničnog umora i iscrpljenosti. Pored toga, koenzim Q10 je snažan antioksidant koji štiti organizam od slobodnih radikala koji uzrokuju prijevremeno starenje, uništavaju zdrave stanice i povećavaju rizik od mnogih bolesti te zajedno sa vitaminom E sprečava oksidaciju lošeg LDL kolesterola i tako usporava proces ateroskleroze. Bernardove kapsule odobrene su od strane svjetske vegetarijanske organizacije, te imaju certifikat Kosher i Halal. Ovojnice kapsula su biljnog podrijetla, izrađene iz hipromeloze, a kapsule ne sadrže gluten, konzervanse, škrob i genetski modificirane organizme, i naravno, sastav kapsula je kontroliranog europskog porijekla.

bioforyou.info

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju