Muško i žensko doživljavanje starenja i njegovog 'službenog' početka bitno se razlikuju. Jednako kao kod muškaraca nekoliko kilograma viška mogu biti šarmantni, tako je i sa sijedima. Dok je prva sijeda vlas ženski znak za starenje, muškarci se godinama ne zanemaruju barem do 58. godine

Nova je studija pokazala kako žene smatraju da su stare kada se nađu na pragu tridesetih, odnosno kada napune 29 godina, dok muškarci za sebe neće reći da su stari sve dok ne proslave 58. rođendan.

Istraživanje koje je nedavno provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je kako se žene počinju osjećati starima već kada primijete prvu sijedu dlaku.

Muškarci, pak, smatraju da su sijede seksi i spremni su reći da su stari tek onda kada više ne mognu udovoljiti svojim partnericama u krevetu.

>> Uskoro tableta protiv sijede kose?

>> 4 navike od kojih ubrzano starimo

'U današnjem svijetu muškarci ne moraju biti lijepi, ali je zato bitno da su žene zgodne. U svim magazinima naći ćete savjete o tome kako da očuvate mladolikost lica i tijela. Žene se i ravnaju prema tome i čim se prestanu osjećati poželjnima i kada shvate da više ne idu u korak s modnim trendovima počnu se smatrati starima' tvrdi je profesor Cary Cooper sa Sveučilišta Lancaster u Velikoj Britaniji.

S druge strane, muškarci se ne zamaraju previše svojim izgledom. Oni su više okrenuti svojim karijerama i ne osjećaju se starim sve dok ne dođu u treću životnu dob, odnosno dok ne odu u mirovinu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju