Kontracepcija koja u isto vrijeme pruža sigurnu zaštitu i svojim se sastavom sve više približava prirodi, novitet je koji dolazi iz svijeta kontracepcijskih tableta

Ova nova vrsta kontracepcijskih tableta bazirana je na prirodnom estradiolu, hormonu koji je identičan onome koji proizvodi žensko tijelo.

Kontracepcijske tablete su se po prvi put pojavile prije više od 50 godina i jedna su od najsigurnijih i najčešće korištenih metoda kontracepcije. U svojoj su povijesti doživjele mnoga priznanja te niz usavršavanja. Unatoč tome, u svim dosadašnjim pilulama bio je u upotrebi sintetski estradiol.

U koordinaciji s ženskim tijelom
Sve do sada znanstvenici nisu uspjeli stvoriti pilule koje bi pružile sve dobrobiti dotadašnjih kontracepcijskih tableta kao što su sigurna i učinkovita kontracepcija, a koje bi istovremeno bile bazirane na prirodnom estradiolu. Svi takvi napori nisu omogućili zadovoljavajuću razinu kontrole krvarenja - tek nedavno je to postalo moguće zahvaljujući drugačijoj inovativnoj kombinaciji hormona, s kojom se uspjelo postići da i kontracepcijske pilule dođu korak bliže prirodi.

Posebnost novih pilula je specifični sastav pojedinih tableta koji prate potrebe ženskog tijela te se mijenjaju ovisno o danu ciklusa. Zato se kaže kako ove pilule imaju poseban režim doziranja koji je dizajniran u koordinaciji s ženskim tijelom. Način uzimanja vrlo je jednostavan - uzimaju se 28 dana i nakon toga se započinje s novim pakiranjem, tako da žene više ne moraju razmišljati kada započeti s drugim pakiranjem.

Pilule slijede trend prirodnog
Trend prirodnog, koje su mnoge žene očekivale, tako je napokon došao i do pilula. Pokazalo je to i europsko istraživanje iz 2006. godine, gdje je impresivnih 70 posto žena izjavilo da im je vrlo važno koristiti pilule koje su bazirane na prirodnom hormonu.

Terapija preobilnih menstruacija
Poznato je da velik broj žena koje su svom reproduktivnom razdoblju (oko 20 posto) boluje od preobilnih menstruacija. Pomoć i u ovom slučaju dolazi od strane kontracepcijskih tableta koje oslobađaju estradiol jer su one odobrene za liječenje preobilnih menstruacija u žena bez organske patologije koje žele koristiti oralnu kontracepciju.

Odabir najbolje kontracepcijske metode, ipak, za svaku ženu treba biti individualan i u dogovoru sa ginekologom.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju