Tjelesna neaktivnost uzrokovana sjedilačkim načinom života, loše prehrambene navike, pušenje i alkohol narušavaju zdravlje te se negativno odražavaju i na tjelesnoj težini. Poliklinika Nemetova je predstavila novootvoreni Centar za regulaciju tjelesne težine

Pretilost je kronična bolest 21. stoljeća te jedan od najvećih zdravstvenih problema kako u Hrvatskoj tako i u svijetu.

Prekomjernu težinu u Hrvatskoj ima čak 67,7 posto muškaraca i 58,2 posto žena, a prema Svjetskoj zdravstvenoj organizaciji Hrvati po pretilosti zauzimaju 13. mjesto u ukupnom svjetskom poretku.

Stručni liječnički tim Poliklinike Nemetova je otkrio tajne i zablude koje mogu pomoći ili odmoći u provođenju programa regulacije tjelesne težine. U Centru za regulaciju tjelesne težine liječenje pretilosti započinje tako da pacijent prvo zaboravi na priče o idealnoj težini.

Pacijentima je na raspolaganju i kineziološko savjetovanje nakon kojeg se izrađuje program tjelesne aktivnosti

'U našem Centru za regulaciju tjelesne težine nema mjesta obećanjima o brzom mršavljenju jer ona uvijek zavaravaju, a pacijent prikupi više kilograma nego što je izgubio, kaže Mirela Marić, mag. nutricionizma i voditeljica Centra za regulaciju tjelesne težine u Poliklinici Nemetova.

Kako bi težina bila pod kontrolom potrebno je kontrolirati način razmišljanja.

'Stil života što ga čine pravilna prehrana, tjelesna aktivnost i briga o zdravlju treba biti svjesna odluka za cijeli život', istaknula je prof. Danijela Bučević, psihologinja u Centru.

Najvažnije je odustati od nerealnog cilja mršavljenja jer je 5 postotna redukcija tjelesne težine zapravo izvrstan početak.

'Svi koji uspješno izgube 5 posto tjelesne mase u prva tri mjeseca, često gube do 10 posto težine u sljedećih nekoliko mjeseci', nadodala je Mirela Marić, voditeljica Centra.

Poliklinika Nemetova pruža cjelovita rješenja za očuvanje zdravlja, tjelesne kondicije i zdravog izgleda.

Program za regulaciju tjelesne težine uključuje:
- internistički pregled
- laboratorijske pretrage
- nutricionističko
- obradu

Osim navedenog, pacijentima je na raspolaganju i kineziološko savjetovanje nakon kojeg se izrađuje individualni program tjelesne aktivnosti, a kojeg je moguće realizirati u medicinskom fitnes centru Poliklinike.

Tim stručnjaka Poliklinike Nemetova pripremio je nekoliko brižljivo kreiranih programa koji pružaju mogućnost unapređenja i očuvanja zdravlja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju