Lana Jurčević osvanula je na plakatima kojima se poziva na obilježavanje Europskog dana darivanja organa. Cijela priča odigrat će 16. listopada na Bundeku , a obilježit će ju brojni društveno sportski sadržaji, ali i veliki humanitarni koncert Lane Jurčević, Zadruge i Kino kluba

Plakati koji su osvanuli diljem lijepe naše pomalo su šokantni, no poruka koju prenose i više je nego važna.

Riječ je o Europskom danu darivanja organa, a lice kampanje je pjevačica Lana Jurčević koja je i sama potpisala donorsku karticu te svojim licem i tijelom postala dio kampanje.

Europski dan darivanja organa organizira se radi upoznavanja javnosti s dostignućima transplantacijske medicine i važnošću odluke o darivanju organa poslije smrti, izražavanja podrške i solidarnosti prema onima koji čekaju na presađivanje organa, te zahvalnosti i poštovanja svima darivateljima i njihovim obiteljima koji su plemenitim činom spasili druge živote.

Ovogodišnji Europski dan darivanja organa  bit će obilježen brojnim zanimljivim događajima.

U subotu, 16. listopada u 12 sati na Bundeku program će započeti sportskim natjecanjima koja će uključivati trčanje, natjecanje u brzom hodanju, kao i atraktivno te već tradicionalno natjecanje u baby maratonu.

Nakon ovog sportskog dijela uslijedit će humanitarni koncert naših pjevačkih zvijezda Lane Jurčević, Zadruge i Kino kluba, a cijela priča počinje u 14 sati.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju