Četiri najuglednija ženska vokala regije - Nina Badrić, Maya Sar, Karolina Gočeva i Aleksandra Radović - zajedničkim snagama doprinose podizanju svijesti žena o prevenciji raka vrata maternice pjesmom i videospotom ‘Moj je život moja pjesma’ koja će svoju premijeru imati u srijedu u 'In Magazinu'

Nina Badrić s velikim se zadovoljstvom i entuzijazmom odazvala pozivu kolegice Maye Sar iz susjedne Bosne i Hercegovine da sudjeluje u regionalnoj kampanji naziva ‘Moj je život moja pjesma’ o prevenciji raka vrata maternice.

Nina je zajedno s Mayom Sar te još dvjema iznimnim pjevačicama – Karolinom Gočevom (Makedonija) i Aleksandrom Radović (Srbija) - otpjevala snažnu, žensku pjesmu 'Moj je život moja pjesma' kojoj je cilj da u regiji pomogne podizanju svijesti žena o važnosti prevencije raka vrata maternice, odnosno redovitom ginekološkom pregledu - odlasku na Papa test i cijepljenju protiv HPV-a.

Četiri dame uživale su u ovoj suradnji, a odlična atmosfera sa snimanja pjesme u studiju zabilježena je i uobličena u videospotu u režiji Adnana Huremovića. Spot je sniman u Zagrebu, Beogradu i Sarajevu. Kampanja je s razlogom počela u prosincu budući da je jedan tjedan u Europi, u nadolazećem siječnju, posvećen upravo prevenciji raka vrata maternice.

Teško je u regiji pronaći vokalne umjetnice koje mogu kvalitetnije i snažnije od Nine, Maye, Aleksandre i Karoline izraziti ohrabrujuću poruku koju skladba ‘Moj je život moja pjesma’ ima. Sve četiri pjevačice svojim dosadašnjim uspješnim angažmanima, ne samo na pozornicama nego i sudjelovanjima u ovakvoj i sličnim kampanjama, veliko su ohrabrenje i podrška svim ženama, a posebno onima koje se bore s ovom opakom bolesti. Kako i sama pjesma kaže ‘Ne pristajem ni da pomislim da nade nema...i dalje sam majka, sestra, lijepa, vrijedna žena’.


‘Bila mi je istinska čast sudjelovati u snimanju ove pjesme. Drago mi je da je ovaj plemeniti projekt okupio sjajne glazbenice iz cijele regije. Vjerujem da će ova pjesma postati snaga mnogim ženama koje se nažalost bore protiv ove opake bolesti, od sveg srca se molim da svaka od njih izađe iz ove borbe kao pobjednica', kazala je Nina Badrić o svom doprinosu projektu 'Moj je život moja pjesma'.

Maya Sar, koja je ujedno i autorica glazbe i teksta pjesme, o suradnji s ostalim glazbenicama kao i samoj ideji izjavila je: ‘Kada smo odlučili da pokrenemo ovu akciju, prvo što nam je palo na pamet je da na najljepši način, odnosno putem pjesme, pošaljemo poruku koja će biti jako vedra i pozitivna, što mislim da sam i uspjela uraditi. Posebnu ljepotu i značaj cijeloj priči dale su tri predivne žene, Aleksandra, Nina i Karolina, koje su srdačno prihvatile prijedlog da zajedno sa mnom budu protagonistice. Ako naša zajednička pjesma zaintrigira bar jednu djevojčicu, djevojku, ženu, znači da smo uspjele!’

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju