Planirate li na spoj s muškarcem vašeg života vjerojatno želite da sve ide po planu. Želite li da vaš poljubac prođe savršeno, pobrinite se za da malo nepažnje sve ne uništiti. Donosimo 4 glavna uzročnika lošeg zadaha

Alkohol
Iako na prvom spoju pokoja čašica pomaže kod opuštanja ili pak zagrijavanja atmosfere, budite svjesni da je alkohol neprijatelj vašeg zadaha. Alkohol isušuje tijelo i usnu šupljinu što uzrokuje loš zadah, ali i glavobolju poznatiju kao mamurluk.

Kava
Iako kava sama po se miriše prekrasno, loš zadah nakon ispijanja kave nešto je što se ne zaboravlja tek tako. No kava sama po sebi nije uzročnik lošeg zadaha, već kombinacija s mlijekom i šećerom, ali bakterijama koje se nalaze u usnoj šupljini.

Čokolada
Iako je čokolada vrlo korisna za organizam jer podiže šećer u krvi te potiče oslobađanje hormona sreće serotonina ova ukusna delicija ostavlja gorak okus u ustima, posebno ako planirate romantičan poljubac.
Bakterije koje uzrokuju loš zadah vrlo brzo napadaju vašu usnu šupljinu i ostavljaju negativne posljedice za vas i vašeg partnera.

>> 7 ekspresnih savjeta protiv lošeg zadaha

>> FOTO: 10 dodatnih razloga za sočan poljubac!

Hrana s češnjakom
Iako je ova namirnica vrlo ukusan dodatak jelima te vrlo zdrava za vaš organizam, pokušajte ju preskočiti barem taj, vama vrlo važan dan.
Češnjak ima toliko jak miris da vam neće pomoći pranje zubi jer njegov miris dolazi iz želica. Budite pametni i radije preskočite obrok, a vaš će vam partner biti zahvalan.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju