S obzirom na užurban i stresan način života kao i radno vrijeme koje nam 'pojede' cijeli dan, potrebno je imati ispušni ventil koji bi nam trebao olakšati boravak na radnom mjestu. Pokušajte to učiniti s pilates loptom

Iako su pilates lopte te njihovo korištenje kao stolac za kompjutor već izašle iz mode, razmislite o povratku ovu korisne i vesele sjedalicu.

Jer osim što se brine za vašu kralježnicu, pilates lopta troši i kalorije. Dokazno je da tijekom radnog dana sjedenjem na lopti i balansiranjem ispred računala potrošite najmanje 360 kalorija jer vaše tijelo konstantno mijenja položaj što je dobro za jačanje mišića, popravljanje ravnoteže i cirkulaciju.

No ova napuhana multifunkcionalna sprava za vježbanje djeluje i kao antistres terapija.

Istraživanja su pokazala kako lopta pozitivno djeluje na raspoloženje jer stalno migoljenje i skakutanje po uredu popraćeno neobičnim zvukovima podsjeća na igru i zabavu te oslobađa od nakupljenog stresa i pritiska.

>> Zategnute noge i seksi trbuh su misija koja može uspjeti!

>> Fit&Fun s Marijem: Vježbajte s malom loptom!

Obrišite prašinu sa svoje velike gumene igračke i upotrijebite ju barem na nekoliko mjeseci te barem na kratko odskakućite iz lude svakodnevice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju