'Kretanjem do zdravlja' naziv je predavanja koje će održati u Planinarskom društvu 'Zagre-Matica' danas, 19. svibnja u u 18 sati. Cilj je ukazati na sve veću potrebu za kretanjem zbog alarmantnog podatka o broju pretilih osoba u Hrvatskoj

Predavanje će održati Dr. Ivo Belan, poznati liječnik, pobornik aktivnog i zdravog načina života i autor knjige Jogging. Predavanja će objasniti pozitivne učinke tjelesne aktivnosti na mentalno, socijalno i fizičko zdravlje.

Gošća predavanja biti će Iris Bostjančić, članica Hrvatske ženske alpinističke ekspedicije Mount Everest. Ona i njena sestra Darija postale su su prve sestre u povijesti koje su istovremeno došle na vrh Mount Everesta.

Društvo športske rekreakcije Aktivan život želi svojim akcijama ukazati na sve veću potrebu čovjeka za kretanjem jer današnjim načinom života to sve manje radimo.

Jedna od alarmantnih činjenica je da je u Hrvatskoj sve više pretilih ljudi, prema posljednjim istraživanjima 48 posto muškaraca i 34,7 posto žena ima prekomjernu težinu.

Ulaz na predavanje je besplatan.

Predavanja prethode velikoj Kros utrci 'Volim trčanje' koja će se održati 22. lipnja u 10 sati na Savskom nasipu kod Boćarskog doma u Zagrebu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju