Nakod udarca u vrata, ugao kuhinjskog ormarića ili kreveta te nespretnog pada po stepenicama svjesni smo da će se pojaviti modrice, no ponekad sih ugledamo na tijelu, a da se niti ne sjećamo gdje smo ih zaradili. Kako bismo spriječili ružne modre podljeve važno je reagirati na vrijeme. Donosimo 5 jednostavnih rješenja protiv modrica

1. Ledeni oblog
Ako nemate oštećenja na koži na mjesto udarca gdje očekujete modricu naslonite ledeni oblog. Led će suziti krvne žile i samim time spriječiti ili ublažiti nastajanje podlijeva. Kockice leda ili zaleđenu vrećicu vode umotajte u krpu i držite oko 15 minuta. Postupak ponovite svakih sat vremena.

2. Topli oblog
24 sata nakon hladnih na modricu stavite topli oblog. To će poboljšati cirkulaciju i ubrzati regeneraciju krvnih žila i kapilara na području ozljede.

3. Zaštitite mjesto ozljede
Ako je koža na mjestu ozljede oštećena operite ranicu sapunom i vodom i nanesite antibiotik kremu ili prašak te mjesto previjte zavojem.

4. Pojačajte cirkulaciju
Modrice su nakupine krvi ispod kože. Krv kao i svaka druga tekućina curi prema dolje. Podignite ruku ili nogu na povišeno mjesto. Krv će kroz meko tkivo nastaviti svoj put i rasporediti se na širem području ispod kože.

>> VIDEO: Kako se riješiti ružnih modrica?

>> U 5 poteza protiv nadutosti

5. Vitamin C
Ako ste skloni modricama to može biti znak da vašem organizmu fali C vitamina. On potiče stvaranje kolagena i obnavljanje kože koja štiti krvne žile. Najmanje kolagena nalazi se upravo u rukama i stopalima pa su modrice na tim područjima učestalije i tamnije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju