S dolaskom ljeta sve češće se podsjećamo kako su ovo zadnji trenuci za upis u neku od najbližih teretana. No, i bez teretane možete pomoći svom tijelu, ali i umu koji će uživati u šetnji po obližnjem parku

Znanstvenici su dokazali kako samo pet minuta vježbe na zraku može popraviti vaše raspoloženje i samopouzdanje te savjetuju liječnicima da pacijentima koji pate od tjeskobe ili depresije češće preporučuju 'zelenu vježbu'.

Osim što je izrazito djelotvorna, za razliku od mnogih drugih aktivnosti potpuno je besplatna.

Osim što je šetnja iznimno korisna za zdravlje, stručnjaci tvrde da produžuje životni vijek. Doktorica Jo Barton provela je istraživanje kako bi otkrila koliko točno vremena moraju provesti u prirodi da bi smanjili rizik od mentalnih bolesti.

'Studija je pokazala da je ljudima znatno popravljeno raspoloženje te da im je samopouzdanje bilo na višoj razini posebno ako su vježbali u divljini te pokraj vode.

Čovjeka je tijekom njegovog evolucijskog razvoja oduvijek privlačila voda i u genima nam je da budemo jedno s prirodom' tvrdi voditeljica studije.

>> Hodanjem do vitke linije

>> Hodanjem do zdravlja

Istraživanje u koje je bilo uključeno 1200 osoba koje su vježbale u prirodi pokazalo je da je dovoljno pet minuta dnevno u prirodi kako bi se osjetio pozitivni učinak na zdravlje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju