Svakodnevno smo okruženi poražavajućim podacima po naše zdravlje. 40 posto Zagrepčana ima prekomjernu težinu, 24 posto ih je predebelo, sve više ljudi boluje i umire od bolesti srca i krvnih žila, šećerne bolesti i drugih kroničnih bolesti

Svi ti podaci su dio naše svakodnevice, dio nas, pa nas vabe u različite kozmetičke salone na limfne drenaže, skidanje celulita, laserske tretmane, skidanje centimetara u samo nekoliko dana. Sve što od nas traže je da dođemo, platimo i opet 'legnemo'. Na taj način možda ćemo trenutno izgubiti koji centimetar, ali neće biti dugotrajnog učinka.

Suočeni s tom činjenicom Društvo športske rekreacije 'Aktivan život' cijele godine svojim aktivnostima promiče zdrav i aktivan način života i potiče na svakodnevnu aktivnost koja je jedini (besplatni) lijek u prevenciji i očuvanju našega zdravlja.

Udruga 'Aktivan život' će ove godine, već četvrtu godinu za redom, organizirati utrku 'Volim trčanje' s ciljem skretanja pozornost pojedincima na nužnost povećane tjelesne aktivnosti u svrhu očuvanja i unapređenja zdravlja. Posjećenost ove utrke je svake godine sve veća o čemu svjedoče i statistike sudionika koje možete naći na stranicama www.volim-trcanje.net.

Ove godine trčat ćemo u nedjelju 12.lipnja na savskom nasipu kod Boćarskog doma u Zagrebu. Vedri i puni elana krećemo od 9.30 sati s onim najmanjima i utrkom Baby maraton, a završavamo u 11 sati s Utrkom građana i Kros utrkom VOLIM TRČANJE.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju