Svi se u vlastitom tijelu želimo osjećati bolje, izgledati bolje, biti zdraviji. Način ili stil života što ga čine prehrana, tjelesna aktivnost i bavljenje svojim tijelom, treba biti odluka za cijeli život

U Centru za regulaciju tjelesne težine u Poliklinici Nemetova možete saznati koliko hrana koju svakodnevno unosite u organizam može biti štetna za vaše zdravlje.

Intolerancija na hranu ima zamaskirane simptome te ju je teže dijagnosticirati od alergije. Simptomi intolerancije značajno variraju od osobe do osobe, a često nas navedu na krivi trag.

Mogući simptomi intolerancije, osim pretilosti, su:
- Dermatološki (osip, svrbež, urtikarija, angioedem, dermatitis, ekcem, psorijaza, akne)
- Respiratorni (otok nosne sluznice, rinitis, sinusitis, nadražaj ždrijela, astma, suhi kašalj)
- Gastrointestinalni (grčevi u trbuhu, vrijedovi u usnoj šupljini, mučnina, vjetrovi, proljev, zatvor i sindrom iritabilnog crijeva)
- Neurološki (glavobolja, migrena, vrtoglavica, omaglica)
- Psihološki (gubitak motivacije, tjeskoba, letargija, depresija, umor, hiperaktivnost kod djece)
- Drugi (artritis, fibromijalgija, otečeni zglobovi...)

U Poliklinici Nemetova možete napraviti test intolerancije na hranu:
- test intolerancije na 46 namirnica – test može poslužiti kao 'screening' test (jeste li intolerantni na hranu). Rezultati su pozitivna ili negativna reakcija organizma preko IgG na 46 namirnica.
- Test intolerancije na 93 namirnice – ovaj test je test s proširenom paletom namirnica i visoke specifičnosti. Rezultati su stupnjevani u rasponu od izostanka reakcije, preko niske i srednje reakcije, do visoke osjetljivosti organizma.
- Test intolerancije na 212 namirnica – ovaj test osim namirnica obuhvaća i specifične komponente određenih namirnica koje se često provlače kroz prehrambenu, farmakološku i kozmetičku industriju. Rezultati testa su visoko specifični.

Nakon testa intolerancije na hranu te eliminacije hrane visokog stupnja intolerancije, preko 80 posto pacijenata pokazuje znatno poboljšanje svojih zdravstvenih problema.

Ukoliko je intolerancija na hranu uzrokovala pretilost, ovakvim pristupom može se postići gubitak težine od 8 do 10 kg u nekoliko mjeseci, uz istovremenu eliminaciju kontinuiranih zdravstvenih poremećaja.

U Poliklinici Nemetova nudimo vam cjelovita rješenja za očuvanje vašeg zdravlja, tjelesnu kondiciju i zdrav izgled.

Dobitnici nagradnog kviza Poliklinike Nemetova

Paket 'Analiziraj svoje tijelo' dobila je Željka Mikšić-Gavran, paket 'Osvježi svoje tijelo' dobila je Gordana Mokrović i paket 'Vrati se u formu' dobila je Ivana Čupec.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju