Konfekcijski broj mnogim ženama zadaje glavobolje, no ne i stručnjacima u Danskoj. Oni su u svom istraživanju došli do zaključka kako je idealna veličina zdrave žene 42

Stručnjaci s Instituta preventivne medicine u Kopenhagenu došli su do zaključka kako žene i muškarci kojima obujam bedra prelazi 60 centimetara imaju manje šanse za oboljevanje od srčanih bolesti.

Tako su pripadnice ljepšeg spola koje nose konfekcijsku veličinu 42 idealne barem kada je u pitanju zdravlje kardiovaskularnog sustava.

>> Još jedan razlog zbog kojeg volimo salo na guzi

Izraženi bokovi, mišići i masne naslage na bokovima i stražnjici te struk s malo sala garantira zdrav život bez opasnosti od srčanih bolesti. Suprotno tome, kod žena koje imaju sala na struku postoji veća opasnost od oboljenja i to od srčanih bolesti i dijabetesa.

Ovo ne znači kako su žene koje imaju višak kilograma zdravije od onih koje su ponosne vlasnice savršenog i izvježbanog tijela bez masnih naslaga. Najbitnija je pravilna raspodjela masnog tkiva na tijelu.

Muškarci koji su skloniji gomilanju viška masnog tkiva na području trbuha također su i 30 posto skloniji srčanim bolestima.

Možda će vam nakon ovih podataka želja za ravnim trbuhom i savršenim bedrima postati prcjenjena jer zdravlje je ipak najvažnije.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju