Kao i svi kandidati koji su izašli i Nikol Bulat se nada skorom povratku na Farmu. U međuvremenu uživa u trenucima koje provodi s dečkom, ispijanju kava s prijateljicama i zvonjavi mobitela. Veseli ju i to što nije alergična na prašinu pa se može baciti na proljetno čišćenje

Nakon što je izgubila u dvoboju sa Žanom, Nikol je napustila Farmu i vratila se u civilizaciju. Voljela bi se vratiti, a za to vjeruje postoji mala mogućnost.

'Na Farmi shvatiš da treba biti opušten i uživati u malim stvarima', rekla je 22-godišnja Nikol Bulat.

Iako još ne zna što se sve dogodilo dok je bila u izolaciji, iznandila ju je situacija sa Žanom te tvrdnje da je ostavila dijete zbog karijere go-go plesačice. U to, kaže, jednostavno ne vjeruje.

Nikol je nakon izlaska s Farme prijepodne provela u Poliklinici Nemetova te obavila alergološko testiranje. Sam tretman nije bio bolan, a test je pokazao kako mlada Šibenčanka nije alergična na ništa!

'Nikol nije alergična ni na prašinu pa može uživati u pospremanju', rekla je ljubazna sestra iz Poliklinike Nemetova.

Alergološko testiranje

Alergija nastaje kao interakcija nasljednih i čimbenika okoliša, a temelji se na pretjeranom odgovoru imunološkog sustava na uobičajene čimbenike okoliša. Tvari koje takvu reakciju mogu pokrenuti su brojne pa ih obično grupiramo prema načinu ulaska u organizam.

>> Kristijan bi se nakon oporavka rado vratio na Farmu!

Tako inhalacijski alergeni, kao što su grinje iz kućne prašine, životinjska dlaka, perje, pelud, trava, plijesni i slično, najčešće uzrokuju simptome na dišnom sustavu i bolesti kao što su alergijski rinitis i astma. Alergeni iz hrane mogu uzrokovati smetnje vezane za probavni sustav, ali i sustavne i kožne reakcije dok ubodi insekata kao i lijekovi i cjepiva izazivaju sustavne ili samo kožne reakcije.

Alergološko testiranje vrši se u medicinsko-biokemijskom laboratoriju Poliklinike Nemetova, a takvo testiranje podrazumijeva alergijsko testiranje u kojem se vrlo male količine standardiziranih otopina pročišćenih alergena apliciraju u ili na kožu te se promatra i mjeri lokalna alergijska reakcija na koži.

Brzina je velika prednost kožnog testiranja, pa se rezultat očitava nakon 15 do 20 minuta od izvođenja testa i time je test gotov. Ponekad je potrebno i dodatno testiranje na pojedinačne alergene u slučaju grupne pozitivnosti, a izvodi se na isti način.

>> Sve što se događa na Farmi doznajte ovdje!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju