Holivudske zvijezde, pjevačice i druge slavne osobe iz javnog života često posežu za donjim rubljem koje oblikuje tijelo brenda 'Spanx' kada žele na crvenom tepihu pokazati savršenu siluetu. Iza ove robne marke stoji 45 godina stara Sarah Blakely koja je na ovoj ženskoj želji zaradila više od milijarde dolara


Sarah Blakely na svom bankovnom računu ima nešto više od 1 milijardu američkih dolara te je 17. na Forbesovoj listi najbogatijih žena Sjedinjenih Američkih Država koje su samostalno zaradile svoj imetak. Isti magazin proglasio ju je 90. najutjecajnijom ženom svijeta za 2016. godinu.

Izvor njenog prihoda očituje se u jednom od najpoznatijih brendova rublja za oblikovanje tijela po imenu 'Spanx'. Ovo rublje učinkovito smanjuje trbuh, učvršćuje stražnjicu te čini bedra čvrstim i tanjim zbog čega je brojni izum žena diljem svijeta, ali i brojnih slavnih dama.

Izvor bogatstva Sarah Blakely počiva na jednom od najpoznatijih brendova rublja za oblikovanje tijela koje učinkovito smanjuje trbuh, učvršćuje stražnjicu te čini bedra čvršćim i tanjim.

Sve je započelo prije dvadesetak godina kada je Sarah završila fakultet i počela prodavati faks uređaje od vrata do vrata za tvrtku Danke. Svidjelo joj se kako joj najlonke stišću na pravim mjestima te pomažu da izgleda tanje.

Naišla je na problem kad je stiglo ljeto, a ona nije željela nositi sandale otvorenih prstiju s najlonkama. Da bi izbjegla vidljive tragove najlona na nogama, odrezala je najlonke do pola bedara. No najlonke su joj se počele potezati prema gore što je stvorilo više problema nego koristi.

'Ne dopustite da vas preplaši ono što ne znate, jer to je vaša najveća snaga. Ako ne znate kako neke stvari funkcioniraju sigurno ćete problem riješiti na drugi način od svih ostalih,' tvrdi Sarah Blake koja je odlučila pronaći rješenje za svoj problem.

S 27 godina uložila je svoju životnu ušteđevinu od 5.000 dolara da bi kreirala patent za prvo žensko Spanx rublje, za što joj je trebalo otprilike godina dana istraživanja i educiranja. Ostalo je kažu, povijest.



U prvoj godini poslovanja zaradila je čak četiri milijuna dolara, a nakon što je Oprah priznala u svojoj popularnoj emisiji da ga obožava nositi, prodaja se višestruko povećala. Ponuda Spanxa danas broji 200 različitih komada, uključujući tajice i traperice, a od 2010. proizvodi i potkošulje za muškarce.

Svoj uspjeh uvelike zahvaljuje svojem odrastanju i ocu koji ju je poticao da griješi u djetinjstvu.

'Dok sam odrastala tata bi me pitao svakog tjedna u čemu sam pogriješila. Ako nisam imala ništa za priznati, bio je razočaran. Takvo odrastanje je promijenilo moj način razmišljanja u ranoj dobi, pa sam shvatila da neuspjeh nije ishod, neuspjeh je ako ne pokušavaš,' priznala je ova poslovna žena.

Sarah Blakely je sretna mama četvero mališana, a zavjetovala se da će do kraja života riješiti još jednu žensku boljku, odnosno konstruirati udobne štikle u kojima se može hodati bez boli.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju