Hit dječji festival uskoro otvara svoja vrata! U zagrebačkom parku Ribnjak, 23. kolovoza počinje bogati program koji će zainteresirati baš svako dijete. Na zahtjev roditelja i ostalih posjetitelja drugo izdanje prvog dječjeg festivala u Zagrebu ove godine trajat će čitavih 17 dana, do 8. rujna.

Galerija ZGodionica - dječji festival na Ribnjaku od 23. kolovoza do 8.rujna - 4 ZGodionica - dječji festival na Ribnjaku od 23. kolovoza do 8.rujna - 1 ZGodionica - dječji festival na Ribnjaku od 23. kolovoza do 8.rujna - 2 +6 ZGodionica - dječji festival na Ribnjaku od 23. kolovoza do 8.rujna - 3 Još malo opuštene, bezbrižne ali i edukativne zabave prije povratka u vrtiće i školske klupe!

Šarenilo i dječji osmjesi se ovog petka, 23. kolovoza, vraćaju u zelenilo Ribnjaka. ZGodionica na istom mjestu nudi edukaciju, upoznavanje s novim kreativnim područjima, uživanje u brojnim sportskim aktivnosti, ali i ono najvažnije – boravak u prirodi.

Festival je prošle godine dobio i status posebnog značaja za grad Zagreb, a o kvalitetnom programu ZGodionice ne prestaju pričati ni djeca ni roditelji. Upravo zbog njih festival ove godine traje duže, a ima i bogatiji program te još bogatiju scenografiju.

Na sportskoj livadi djeca mogu zaigrati graničara, povlačenje konopa, ragbi, rukomet, stolni tenis, squash, nogomet, streljaštvo, mačevanje, pa čak probati i veslati u kanuu – u zraku, ali i upoznati i neke od naših brojnih olimpijaca kao što su braća Sinković.

Tamo će i ove godine biti jedna od glavnih prošlogodišnjih atrakcija - zipline. Na svakom koraku djeca mogu razvijati svoju kreativnost i maštu, jer su im na raspolaganju čak i 'magične' radionice koje ih uz Ministarstvo magije vode u magični svijet čarobnjaka.

Svi koji posjete ZGodionicu mogu učiti kako plesati na svili, saditi i uzgajati biljke, izrađivati grafite, pohađati DJ radionice, gledati dječje predstave i crtiće, plesati u dječjem discu svaku večer, vježbati yogu, ali i naučiti nešto novo na satovima engleskog jezika i znanstvenim radionicama.

Ove godine organiziran je i pseći lounge u kojem će se nalaziti foto point za pse, zdjelice za vodu te igračke za četveronožne posjetitelje ZGodionice. U svijet mašte djecu vodi i baka Fulvia koja nakon dana ispunjenog aktivnostima, u sjeni svog velikog drveta, čita priče za laku noć. Velika novost su novi scenografski detalji kao što su gigantske gljive te kuća diva koji spava!

ZGodionica - dječji festival na Ribnjaku od 23. kolovoza do 8.rujna - 5 ZGodionica - dječji festival na Ribnjaku od 23. kolovoza do 8.rujna - 5 Foto: ZGodionica

Ulaz na ZGodionicu kao i na sve radionice za djecu su besplatne, naplaćuje se zipline, oslikavanje lica te adrenalinski park u sklopu kojeg se nalazi bungee jumping, ninja poligon i trampolin. 

Roditelji, djedovi i bake i svi ostali koji stižu s mališanima mogu odmoriti uz bogatu ugostiteljsku ponudu diljem parka, u kojoj se nude zdravi sokovi i smoothiji, zdravi sendviči, mini hamburgeri, voće, palačinke, kokice i naravno najbolje fritule u gradu.

Detaljan program biti će dostupan na službenoj Facebook stranici ZGodionice . Radno vrijeme ZGodionice, svaki dan od 23.08. do 8.09. bit će od 10,00 do 21,00 sat.

Vidimo se na otvaranju 23. kolovoza u 12,00 sati!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju