Sve češći detalj u modernom uređenju prostora su zidne police, zbog svoje praktičnosti i lake prilagodljivosti svakom kutku dio su svih prostorija od predsoblja do dnevne sobe. Ukoliko želite ukomponirati jednu ili više polica u svoj dom donosimo 7 inspiracija koje će vas potaknuti da iskoristite sve pogodnosti jednostavnih 'držača' na zidovima

Zidne police osim dekorativne imaju još jednu veliku ulogu u uređenju doma, praktične su, ne zauzimaju prostor za kretanje, a prostoriju ispunjavaju toplinom. Različiti oblici i njihova prilagodba skučenim mjestima također su jedan od razloga zašto su omiljene u uređenju interijera. Prilikom odabira vrste polica kojima planirate osvježiti i ispuniti prostor pomoći će vam savjeti za njihovu što pametniju iskoristivost:

Zidne police su praktična i efektna rješenja za odlaganje mnoštva sitnica kojima često ne pronalazimo mjesta u kući



1. Nosivost polica
Prvi uvjet kod odabira police je težina predmeta koje na njoj želite odložiti, modele sa slabijim nosačima poželjno je ispuniti ukrasnim stvarčicama, dok čvršća potpora omogućava odlaganje konkretnih stvari na policu.

2. Materijal korišten u izradi polica
 Izbor materijala police svakako treba prilagoditi prostoru, ali i uvjetima u njemu, primjerice drvene police zbog izloženosti vlazi nikako nisu poželjne u kupaoni. Kombinacija metala i stakla na policama slaže se uz ogledala i okvire prozora, a drvene police je poželjno uskladiti s parketom i ostatkom namještaja.

3. Namjena
polica
Treba razlikovati dekorativnu od praktične namjene polica, ukoliko su one samo ukras u prostoru tada si možete priuštiti i jeftinije modele izrađene od iverice ili pak police u trenutno popularnim neobičnim oblicima koje će na zidu stvoriti efekt slike. Police izrađene od medijapana čvrste su i trajne, najčešće se koriste u kuhinji za odlaganje namirnica, ili u kupaoni za odlaganje brojnih sitnica.


 
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju