Stare drvene saonice mnogim od nas najljepša su uspomena iz djetinjstva na zimske dane i uživanje u snježnoj čaroliji. No one mogu ostati dio naše svakodnevice i u odrasloj dobi i to kao jedinstveni ukras u našim domovima kakav zasigurno neće imati gotovo nitko u vašem okruženju.

Galerija Saonice mogu biti jedinstven ukras doma Mogu poslužiti i kao funkcionalna polica u kuhinji Svakog posjetitelja iznenadit će saonice u hodniku +0 Dnevna soba poprima novo ruho uz ovakav stolić

Prije nego što krenete u osmišljavanje vlastitih ideja na temelju naših prijedloga, drvene saonice dobro očistite mokrom i suhom krpom, a prema potrebi, na njih možete dodati i zaštitni premaz za drvo.

Jednom kada to napravite, mogućnosti implementiranja ovog neobičnog komada „namještaja“, nebrojene su.

Evo nekih.

1. Polica za vješanje jakni i šalova

Smjestite li saonice na zid u vašem hodniku, privući ćete pažnju svih gostiju svoga doma. U svega nekoliko minuta možete ih pričvrstiti na zid u vodoravnoj poziciji, a potom njihovu prednju stranu iskoristiti za vješanje laganijih jakni ili šalova. Za uredniji izgled naslagane odjeće poslužite se drvenim vješalicama.

  Svakog posjetitelja iznenadit će saonice u hodniku Svakog posjetitelja iznenadit će saonice u hodniku (Foto: Living4Media)

2. Polica za odlaganje cipela
U hodniku saonice možete iskoristiti i kao malu policu na kojoj ćete odlagati cipele. Odlučite li se za tu opciju, svakako saonice premažite ranije spomenutim zaštitnim slojem za drvo koji će ih štiti od prljavštine i moguće vlage na cipelama.

3. Stol u dnevnoj ili dječjoj sobi
Odmaknemo li se od predsoblja i zakoračimo u dnevnu sobu, drvene saonice mogu poslužiti kao stolić u dnevnoj sobi. Za povećanje površine stola, na gornju stranu saonica možete pričvrstiti pleksiglas ili staklo uz pomoć adekvatnog ljepila. Svakako ne zaboravite zagladiti rubove kako se djeca ili ljubimci ne bi ozlijedili.

Dnevna soba poprima novo ruho uz ovakav stolić Dnevna soba poprima novo ruho uz ovakav stolić (Foto: Living4Media)

Ako pak saonice kao ukrasni stolić unesete u sobu svog djeteta, zasigurno ćete naići na odobravanje. U tom slučaju predlažemo pleksiglas za povećanje dimenzija radne površine.

4. Odlagalište drva za vatru
Imate li u svojoj dnevnoj sobi kamin ili manju peć na drva, tada vam je poznato da je vrlo praktično u blizini imati odlagalište za drva barem za dan-dva kako ne biste svako malo morali odlaziti na hladnoću po nove zalihe.

Saonice u tome također mogu biti od velike pomoći. Naprosto na njih smjestite količinu drva koja stane i neka budu u blizini peći. Želite li im dati poseban dašak prirode, oko njih možete namotati umjetni bršljan ili bilo koje drugo cvijeće. Srećom, na tržištu postoji cvijeće za koje bismo teško rekli da nije pravo.

5. Polica u kuhinji
Iako mnogima od nas to ne bi odmah palo na pamet, saonice mogu poslužiti i kao zidna polica u kuhinji, napose u vikendicama. Odlične su za odlaganje laganijih stvari popu cjedila ili plastičnih zdjelica, a na njih možete i objesiti pribor za kojim često posežete tijekom kuhanja pa vam je važno da bude na vidljivom mjestu.

Mogu poslužiti i kao funkcionalna polica u kuhinji Mogu poslužiti i kao funkcionalna polica u kuhinji (Foto: Living4Media)

Imate li i vi ideju, podijelite je s nama. Do tada, pročitajte i kako osim saonicama u svoj dom možete unijeti dašak topline i zime i vlastitim čoko-barom, ali i češerima koji mogu trajati čitave godine.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju