Da biste uživali u zimskoj idili ne treba vam snijeg, dovoljno je tek nešto mašte i truda. Pokazala je to svojim primjerom i Marija Kolar, koja je napravila idilično zimsko selo od papira te ga izložila u predvorju Adrion Aparthotela u Puli.

Galerija Čarobno zimsko selo od papira Marije Kolar Čarobno zimsko selo od papira Marije Kolar - 6 Čarobno zimsko selo od papira Marije Kolar - 9 +6 Čarobno zimsko selo od papira Marije Kolar - 10

Kako kod nas u Puli rijetko pada snijeg, htjeli smo u njega donijeti malo zimske idile, kaže Marija Kolar, inače recepcionarka Adrion Aparthotela, koja obožava izrađivati simpatične stvari od papira.

U slobodno vrijeme izrađujem razne predmete od papira, npr. rođendanske torte od papira, razne kutijice, dvorce i slično. Najčešće su to personalizirani pokloni dragim ljudima. To je nešto što me opušta, veseli i ispunjava, pojašnjava ova 36-godišnjakinja.

Uz potporu kolegice Ivane Grbac i direktora hotela Viktora Karlića krenula je u osmišljavanje i izradu sela, što je trajalo oko dva mjeseca.

Mjesečev vrt najromantičnija je lokacija ovogodišnjeg Adventa u Zagrebu - 1 Magičan Mjesečev vrt: Najromantičnija lokacija Adventa u Zagrebu

Radila sam kako sam stigla, malo kući, malo na poslu. Sve je rezano ručno i svaki sam svaki slobodan trenutak koristila za izrezivanje elemenata, što znači da sam neprestano prenosila stvari.

S obzirom da u Adrion Aparthotelu prevladava moderan i jednostavan dizajn, i selo je trebalo napraviti u skladu s tim, ali opet da ima određeni blagdanski duh i šarm.

Čarobno zimsko selo od papira Marije Kolar - 6 Selo je ukrašeno minijaturnim crvenim i zelenim detaljima (Foto: Marija Kolar)

To je bio izazov budući da su korištene samo siva i bijela boja za kućice. Uz dodatak dekoracije crvene i zelene boje, grančice iz našeg vrta i osvjetljenje postigli smo tu čaroliju koju smo željeli. Ustvari, ispalo je bolje nego što smo zamišljali, priznaje Marija Kolar.

Marijino čarobno zimsko selo dugo je 2,5 metra, široko je 0,8 metara, a visoko oko 0,7 metara. Prva stanica sela je željeznički kolodvor na koji se stiže vlakom kroz tunel. Na trgu se nalaze pekara, škola i trgovina igračaka.

Tu su još i crkva te paviljon/sjenica te ukupno devet kuća i 14 uličnih lampi. Svaka kućica ima otvor u kojem su klasične lampice za bor provučene po cijelom selu tako da osvjetljavaju i cestu, objašnjava kreativna autorica.

Na Adventu u Varaždinu možete posjetiti i Kuću Djeda Mraza - 1 Kuća Djeda Mraza zbog koje se itekako isplati doći na Advent u Varaždinu

Nakon blagdana zimsko selo će spremiti za sljedeću godinu, a u planu je i njegovo proširenje u 2022.

Kako izgleda selo Marije Kolar koje je izloženo u predvorju Adrion Aparthotela u Puli, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Čarobno zimsko selo od papira Marije Kolar - 5 Selo je osvijetljeno lampicama (Foto: Marija Kolar)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju