Nakon 30 godina života u New Yorku, Vogueov urednik Hamish Bowles vraća se u svoj rodni London kako bi preuzeo poziciju izvršnog urednika magazina World of Interiors. Zadržat će svoju funkciju u američkom Vogueu, ali ne i stan u kojem je živio posljednjih 15 godina.

Galerija Njujorški stan Vogueova urednika Hamisha Bowlesa - 1 Njujorški stan Vogueova urednika Hamisha Bowlesa - 2 Njujorški stan Vogueova urednika Hamisha Bowlesa - 3 +4 Njujorški stan Vogueova urednika Hamisha Bowlesa - 4

Dupleks u popularnoj četvrti Greenwich Village stavio je na prodaju za 2,9 milijuna američkih dolara, a prije toga proveo je kamere najprestižnijeg modnog magazina na svijetu kroz svoj živopisni dom.

Impresioniran sam svima koji mogu živjeti u prostoru u kojem vlada senzorna deprivacija. Mislim da to izgleda zapanjujuće šik i divim se tome, ali kao što vidite, to nije moj pristup, kazao je Hamish Vogueu.

Uistinu, njegov životni prostor definitivno nije tip interijera koji bi se svidjeli ljubiteljima minimalizma. Svaki centimetar stana u službi je pažljivo kurirane kolekcije uspomena o kojima Hamish priča s oduševljenjem.

Njujorški stan Vogueova urednika Hamisha Bowlesa - 5 Njujorški stan Vogueova urednika Hamisha Bowlesa - 5 (Foto: Profimedia)

Primjerice, zastori u jednoj od dvije dnevne sobe napravljeni su od tkanine koju je cijenjena francuska tvrta Tassinari & Chatel istkala za omraženu kraljicu Mariju Antoanetu. Hamish je tkaninu pronašao u jednoj londonskoj trgovini zastorima i zaljubio se u cvjetni uzorak koji se bojama savršeno uklopio u njegov prostor.

Njujorški stan Vogueova urednika Hamisha Bowlesa - 4 Njujorški stan Vogueova urednika Hamisha Bowlesa - 4 (Foto: Profimedia)

Upravo cvjetni uzorak dominira i u njegovoj spavaćoj sobi čiji su zidovi obloženi tapetama. Nalazimo ga i na zeleno-zlatnim tapetama u dnevnoj sobi, baš kao i ona kauču i ukrasnim jastucima.

Njujorški stan Vogueova urednika Hamisha Bowlesa - 8 Njujorški stan Vogueova urednika Hamisha Bowlesa - 8 (Foto: Profimedia)

Paleta boja zastupljena u njegovu stanu uistinu je raznolika pa je tako zidove u hodniku obojio u ljubičasto, a u kuhinji će vas dočekati žuti zidovi.

Njujorški stan Vogueova urednika Hamisha Bowlesa - 6 Njujorški stan Vogueova urednika Hamisha Bowlesa - 6 (Foto: Profimedia)

Kuhinja je zapravo i vizualno najmirniji dio ovog prostora. Elementi su izrađeni od materijala off-white nijanse, a na podu se nalaze pločice u crnoj i bijeloj boji.

Zavirite u našu galeriju i razgledajte stan Hamisha Bowlsa.

Njujorški stan Vogueova urednika Hamisha Bowlesa - 3 Njujorški stan Vogueova urednika Hamisha Bowlesa - 3 (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju