Archie Harrison Mountbatten-Windsor – ime je to koje su za svog sina odabrali princ Harry i vojvotkinja od Sussexa Meghan Markle.

Galerija Maleni Archie okružen članovima obitelji Meghan Markle i princ Harry pokazali su sina - 1 Meghan Markle i princ Harry pokazali su sina - 4 +5 Meghan Markle i princ Harry pokazali su sina - 2

Za razliku od svojih rođaka, princa Georgea, princeze Charlotte i princa Louisa, Archie neće imati titulu princa.

Inače, izbor imena novopečenih roditelja još je jedan odmak od kraljevske tradicije i prema nekima simbolizira trud kraljevske obitelji da se modernizira.

Ime Archie skraćena je verzija, odnosno nadimak za ime Archibald. Radi se o imenu koje datira još iz srednjovjekovne Škotske, a znači 'odvažan i hrabar'. U Škotskoj je Archibald bilo aristokratsko ime, dok je skraćena verzija Archie vrlo popularna u Ujedinjenom Kraljevstvu.

U 2017. godini ime Archie bilo je 18. na ljestvici top 100 imena za dječake u Engleskoj i Walesu.

Meghan i Harry predstavili su svog sina javnosti Slatkiš mali! Meghan i Harry napokon predstavili sinčića

Meghan Markle i princ Harry dobili su sina Horoskop malog princa: Kakve su osobe rođene 6. svibnja?

PROMJENE U KRALJEVSKOJ OBITELJI

Izbor svakako pokazuje njihovu osobnost, ali u određenoj mjeri i promjene u kraljevskoj obitelji u cjelini. Stvari su postale otvorenije, posebno nakon smrti princeze Diane, objasnio je profesor psihologije na sveučilištu Bellevue i stručnjak za imena Cleveland Evans.

Dodao je i kako princ Harry i Meghan Markle vjerojatno žele da se na kraljevsku obitelj gleda kao na obične ljude, zbog čega su i odabrali ime Archie koje je uobičajeno ime u britanskoj svakodnevnici.

Dječakovo drugo ime, Harrison, češće je kao prezime nego ime, a također je odvažan i neočekivan izbor kada je u pitanju kraljevski par.

Ime Harrison potječe od engleskog prezimena koje znači 'Harryjev sin'.

JOŠ RAZLIKA

Odluka para da se zaustave na dva imena također je rijetkost. Djeca Catherine Middleton i princa Williama imaju po tri imena, dok Harry i William imaju po četiri imena.

Joe Little, glavni urednik časopisa "Majesty", rekao je za BBC kako se radi o imenima kojima se nitko nije nadao i dodao kako ime Archie ima britanski štih, dok je Harrison više američko ime.

Mehgan Markle i princ Harry htjeli su biti drukčiji i to im je pošlo za rukom, a komentatori kraljevske obitelji smatraju da je njihov izbor imena čudesan i da će "pomladiti" monarhiju.

Radi se o unikatnom izboru unikatnog para koji radi stvari na unikatan način, zaključili su.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju