Prosječno u zatvorenom prostoru provodimo 85 do 90 posto vremena. Bilo to kod kuće, na poslu ili školi, kvaliteta zraka koji tada udišemo ima izravan utjecaj na naše zdravlje.

Baš zato, o unutarnjem onečišćenju zraka trebamo voditi najviše računa, posebice iz jednog velikog razloga - na njega možemo direktno utjecati sami. Svi želimo da nam dom bude siguran i čist za našu obitelj no zrak u njemu može biti 2 do 5 puta onečišćeniji nego vani. Onečišćenje zraka može na bezbroj načina utjecati na zdravlje – od glavobolje i začepljenog nosa do problema s disanjem, iritacijama na koži i bolovima u trbuhu. Sad kad sve više vremena provodimo doma, najbitnije je osvijestiti to. Uz konstantno ovlaživanje zraka u hladnijim mjesecima, važno je kontrolirati i njegovu kvalitetu i čistoću, a zahvaljujući inovaciji u obliku pročišćivača zraka možete sami mjeriti kakvoću zraka te ga u svega 5 minuta pročistiti od nevidljivih štetnih čestica.

Kupnjom pročišćivača zraka napravili ste ključni korak u borbi protiv zagađenog zraka, alergena, bakterija, virusa i plijesni.

PR PR (Foto: PR)

Čistoća zraka u domu treba nam bit na prvom mjestu!

U vlastitom domu lako je održavati optimalne uvjete kvalitete zraka. I to samo u 5 minuta! Kako, pitate se!? Novi pročišćivači serije 4000i najpoznatijeg branda u ovoj kategoriji, Philipsa, imaju poboljšane performanse uz pomoć kojih prostorije do 73m2 postaju zona bezbrižnog disanja. Skeniranjem prostorije, pametni senzori unutar uređaja skeniraju zrak 1000 puta u sekundi kako bi se otkrile izuzetno sitne čestice. Tako uređaj zna koji je najveći problem u zraku u vašem domu te kreće u borbu nakon jednostavnog pritiska jednog gumba. Filtar HEPA zadržava 99,97% čestica veličine 0,003 mikrona tako da ste sigurni od čestica PM2.5, bakterija, peludi, prašine, životinjske peruti, plinova i drugih onečišćivača, a uređaj je certificirala i Europska organizacija za istraživanje alergija.

PR PR (Foto: PR)

Filteri koji mogu trajati i do 3 godine

Poboljšanje kvalitete zraka u zatvorenom prostoru može pomoći smanjenju alergena u vašem domu te može utjecati na zdravlje dišnih puteva i lakoću disanja kod male djece i beba. Elegantan, minimalistički dizajn odlikuje se vanjskom tkaninom koja olakšava besprijekorno uklapanje u svaki interijer. Osim toga, pročišćivači imaju i savršeno osmišljen sustav filtriranja. Dok predfilter uklanja velike čestice poput ljudske kose ili dlaka kućnih ljubimaca, drugi filter s aktivnim ugljenom uklanja štetne plinove i neugodne mirise te filtrira finu prašinu i dim cigareta, dok antibakterijska funkcija i funkcija uklanjanja plijesni njegovih organskih antibakterijskih materijala uklanja klice i plijesan. Uz sve to, ovi filteri mogu trajati i do 3 godine što Philipsov pročišćivač serije 4000i čini dugotrajnim rješenjem za zdravu obitelj.

Pročistite, zagrijte i osvježite zrak u svom domu kad god poželite

Pritiskom tog istog gumba, najnoviji modeli serije 2000i mogu i biti grijači koji zagrijavaju zrak za samo 3 sekunde kako bi se brzo zagrijala hladna prostorija te svojevrsni ventilatori koji stvaraju idealan mlaz svježeg zraka. Takvo inovativno 3u1 rješenje, zanimljivog dizajna, pruža osvježenje kad je toplije i ugodno zagrijava prostor kad je hladnije, a s pročišćivačem osigurava čist zrak, svaki dan.

PR PR (Foto: PR)

Philispova tehnologija oduševit će i najzahtjevnije techno freakove, jer kvalitetu zraka i upravljajte pročišćivačem zraka možete pratiti bilo kada i bilo gdje pomoću aplikacije Clean Home+. Primit ćete upozorenje kada kvaliteta zraka nije ispravna i putem mobitela lako odabrati opciju pročišćavanja koja vam odgovara.

PR PR (Foto: PR)

Zdravlje kreće od doma

Neovisna studija sveučilišta Goethe u Frankfurtu u Njemačkoj pokazala je da upotreba prijenosnih pročišćivača zraka može pomoći u smanjenju razina aerosola u učionici. S druge strane, Svjetska zdravstvena organizacija potvrdila je da se COVID-19 može prenijeti i putem aerosola. Do njihova prijenosa može doći u specifičnim uvjetima, naročito u zatvorenim i nedovoljno prozračenim prostorima pa ne čudi da su se Philips pročišćivači pokazali kao jedni od najvažnijih uređaja u domu, radnom prostoru ili drugom zatvorenom prostoru, u ovo vrijeme pandemije kad je potreban dodatni oprez.

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju