Zrinka Cvitešić, jedna od najuspješnijih hrvatskih glumica koja je izgradila i inozemnu karijeru, slavi 43. rođendan. Rođena je 18. srpnja 1979., a iz rodnog Karlovca krenuo je njezin pohod na svjetsku glumačku scenu te je 2014. osvojila i najprestižniju britansku kazališnu nagradu Laurence Olivier za ulogu u mjuziklu "Once".

Galerija Zrinka Cvitešić u haljini Matije Vuice 2018. na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta Zrinka Cvitešić u haljini Matije Vuice 2018. na dodjeli Nagrada hrvatskog glumista Zrinka Cvitešić u haljini Matije Vuice 2018. na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta +11 Zrinka Cvitešić u haljini Matije Vuice 2018. na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta

Za taj veliki trenutak u svojem životu Zrinka Cvitešić odabrala je haljinu dizajnerice Matije Vuice, i to je bilo jedno od Zrinkinih najboljih i najpamtljivijih modnih izdanja. Kreacija koja prati liniju tijela imala je podstavu boje kože te preko nje bijeli vez, a za još malo glamura na lijevom ramenu ukras u obliku mašne od tila.

Zrinka Cvitešić u haljini Matije Vuice 2014. kada je osvojila najprestižniju britansku kazališnu nagradu 'Laurence Olivier Award' Zrinka Cvitešić u haljini Matije Vuice 2014. kada je osvojila najprestižniju britansku kazališnu nagradu 'Laurence Olivier Award' (Foto: Ian West/Press Association/Pixsell)

Za sve važnije dodjele nagrada i festivale glumica Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu svoje povjerenje davala je Matiji Vuici, pa je tako i na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta 2018., kada je osvojila nagradu za najbolju glavnu žensku ulogu za rolu Ane Šafranek u predstavi "Tko pjeva zlo ne misli", nosila Matijinu kreaciju. Ispod dugačke crne poluprozirne toalete Zrinka je nosila čizme do bedara, koje su čitav stajling učinile još atraktivnijim.

Zrinku i mene veže ista energija žena rakova, moj je rođendan dan nakon njenog. Kliknule smo prije punog godina i iz naše poslovne suradnje rodilo se veliko prijateljstvo, kaže Matija Vuica. Dok je Zrinka bila u Londonu, prije svakog važnog događaja Matija bi spakirala kofer s haljinama i uputila se u London, a isto bi, kaže, učinila da je bila bilo gdje drugdje.

Zrinka Cvitešić u haljini Matije Vuice 2018. na dodjeli Nagrada hrvatskog glumista Zrinka Cvitešić u haljini Matije Vuice 2018. na dodjeli Nagrada hrvatskog glumišta (Foto: Sandra Simunovic/Pixsell)

Već nakon prvog pojavljivanja u Matijinoj kreaciji na svjetskom događaju, preciznije Filmskom festivalu u Berlinu, kada je Zrinka osvojila nagradu za novo glumačko lice, bilo je jasno da će suradnja potrajati jer je glumica za svoj stajling dobila same komplimente.

To je taj splet istih energija koji nas prati kada biramo haljine i pozitivizam koji Zrinka nosi u svom životu, otkriva Matija Vuica.

Glumica je blistala i u raskošnoj bijeloj haljini koja se može nositi i kao vjenčanica, koju je odabrala za nastup s Hrvatskim komornim orkestrom u Hrvatskom glazbenom zavodu, kada se pojavila u ulozi pripovjedačice djela Sergeja Prokofjeva "Petrica i vuk".

Zrinka Cvitešić u haljini Matije Vuice 2018. na nastupu uz Hrvatski komorni orkestar Zrinka Cvitešić u haljini Matije Vuice 2018. na nastupu uz Hrvatski komorni orkestar (Foto: Luka Stanzl/Pixsell)

Uz haljine u kojima bi Zrinka Cvitešić lako osvojila i holivudski crveni tepih, treba izdvojiti i crno odijelo s pretpremijere serije "Uspjeh" 2018. godine. Ispod sakoa Zrinka nije nosila majicu, a u prvom planu bio je njezin goli trbuh.

Zrinka Cvitešić na konferenciji za medije GigaBEEtan projekt za GigaBEEtne pčele - 5 Zrinka Cvitešić: Bijelo odijelo uz koje mokasinke idu i bolje od visokih potpetica

Slika nije dostupna Zrinka Cvitešić: Tenisice zbog kojih se žene rado izuvaju iz štikli

Povodom 43. rođendana Zrinke Cvitešić prisjetili smo se nekih od njezinih najboljih modnih izdanja, zbog kojih je jasno zašto nosi titulu jedne od naših najbolje odjevenih glumica.

Zrinka Cvitešić 2018. na pretpremijeri serije 'Uspjeh' Zrinka Cvitešić 2018. na pretpremijeri serije 'Uspjeh' (Foto: Marko Lukunic/Pixsell)

Zrinka za svoj rođendan ima i jednu želju, a svatko od nas može pomoći u njezinu ostvarivanju. Naime, proslavljena glumica poziva da se pomogne udruzi Pčelica, čiji je rad posvećen djeci s posebnim potrebama.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju