Zrinka Cvitešić, naša internacionalna kazališna i filmska zvijezda, nakon odigranih predstava u slavnom londonskom kazalištu The Bridge, ponovno nastupa u velikoj hit-predstavi "Tko pjeva zlo ne misli" u režiji Renea Medvešeka u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

U Londonu je zajedno sa slavnom Zoe Wannamaker nastupala u predstavi Two Ladies o dvije prve dame Brigitte Macron i Melaniji Trump, koje na marginama svjetskog summita jedna drugoj otkrivaju velike tajne.

Jedina naša glumica dobitnica najprestižnije britanske nagrade Laurence Olivier, za ulogu Ane Šafranek u "Tko pjeva zlo ne misli" Zrinka Cvitešić dobila je Nagradu hrvatskog glumišta za najbolju glumicu.

Slika nije dostupna "Tko pjeva zlo ne misli": Predstava koja nas vraća u šarmantni svijet gospona Fulira

Inspiriran scenarijem Kreše Golika za jedan od najgledanijih filmova u povijesti hrvatske kinematografije, nastalom na temelju Dnevnika maloga Perice Vjekoslava Majera iz 1942., Rene Medvešek režirao je kazališni potpourri koji rekonstruira izumirući dobri duh Zagreba.

Ova predstava slijedi europsku kazališnu praksu koja kultne filmove tretira kao kulturno blago kako bi nadahnula nove generacije gledatelja.

Predstava se može pogledati 1., 3. i 26. listopada.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju