Prva asocijacija na žutu boju je sunce – toplina, energija, vedrina. Upravo takav učinak žuto ima na interijere u koje unosi svjetlost, živost, razigranost… Žuta boja izvrsno podiže raspoloženje, kreativnost i koncentraciju. Otkrijte kako pomoću žute “osunčati” dom

1. Žuta se može fino nijansirati ovisno o tome kakav ugođaj želite postići. Blijedi, pastelni tonovi žute djeluju umirujuće, pa su pogodni za spavaću sobu. Jači tonovi najbolji su za isticanje nekog komada namještaja ili dekora u prostoru. Svježa limun-žuta odlično se uklapa u kuhinju ili kupaonicu.

2. Za krasne žute “akcente” u prostoru ne treba vam nužno sintetska boja – ukrasite sobu žutim proljetnim cvijećem: narcisima, jaglacima, forzicijom, mimozama…

3. Žuta je boja stvaralaštva i mudrosti, potiče komunikaciju, budnosti i koncentraciju pa je odličan izbor za radnu sobu, bilo da njome obojite zid(ove) ili se okružite žutim detaljima poput šalice za kavu, rokovnika, fascikla i slično.

4. Žuta osvjetljuje mračne prostore poput predsoblja i hodnika te prostore na sjevernoj strani doma koji najčešće ne dobivaju izravnu sunčanu svjetlost, a također žuta vizualno povećava skučene prostore.

5. Iskoristite moć žute pomoću tekstilnih dekora (zavjese, presvlake, prekrivači) te pomoću tapeta – s efektnom žutom tapetom samo na jednom zidu možete učiniti čuda.

6. Odličan je trik istaknuti samo dio prostora žutom bojom, i to na neočekivan način – obojite njome dio stubišta, ili dio kupaonice u potezu pod-zid-strop.

7. Žuta se odlično slaže s bijelom, tako dobivate svježinu i prozračnost. Za jači dojam, kombinirajte je sa zelenom, ili u intenzivnijim kontrastima s plavom, ružičastom, ljubičastom… Vrlo je elegantna kombinacija žute i sive.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju