Među brojnim obožavateljima koji su u svojim video uradcima pridonijeli dokumentarnom filmu 'Springsteen and I' posvećenom rock legendi Bruceu Springsteenu svoje mjesto je dobila i video zahvala četiriju prijateljica iz Hrvatske

Dvosatni dokumentrani film 'Springsteen and I' nastao je na temelju video materijala obožavatelja Brucea Springsteena koji su odlučili podijeliti svoju povezanost s Bruceom, njegov utjecaj na njihove živote, ali i susrete sa samom zvijezdom.

Djevojke su dokazale kako svatko, uz malo truda, volje i želje, može postati dijelom projekta svjetskih razmjera i poticajne priče

Uz zabavne i emotivne priče koje su fanovima od Poljske do Nebraske ispunile riječi pjesama i koncertna iskustva, svoje je mjesto zauzela i video zahvala snimljena prije godinu dana na zagrebačkom Zrinjevcu. Četiri prijateljice - Jana Zidanič, Marija Markulić, Marta Stepinac i Tina Gaćina Perković tako su postali dio jedinstvene filmsko-glazbeno posvete koja je od ovog tjedna u izdanju izdavačke kuće 'Menart' dostupa u hrvatskim trgovinama.

Za prikupljanje videa smo saznali preko interneta i Facebooka kada su pozvani fanovi diljem svijeta da pošalju video o tome što im znači Bruce. Mi smo odlučile snimiti i poslati svoj uradak, a u svibnju su nas obavijestili kako je naš video uvršten u film i naravno, bile smo presretne otkrila nam je Marta Stepinac.

'Ovaj prekrasan film prikazuje jedinstveni pogled u moćnu vezu između umjetnika i onih koji su toliko duboko povezani s njegovom glazbom' izjavio je Ridley Scott, producent filma.



'Springsteen and I' uključuje i izvedbe najpoznatijih pjesama te do sada neviđene materijale snimljene u 40 godina njegove karijere, primjerice izvedbe hitova: 'Dancing In The Dark', 'Born In The USA', 'I’m On Fire', 'Born To Run', 'The River', 'Thunder Road', 'Spirits In The Night'.

Pošto nismo imali mogućnost vidjeti film u isto vrijeme kao i ostatak svijeta, naši prijatelji i poznanici koje smo tijekom godina upoznale na Bruceovim koncertima po Europi, javljali su nam se iz Poljske, Engleske, Italije i SAD-a za vrijeme premijere kad su ugledali naša imena i prezimena na odjavnoj špici filma ili nas uspjeli uhvatiti kako zahvaljujemo Bruceu u sredini filma. Sama činjenica da nas je on vidio i čuo kako govorimo koliko nam znači njegova glazba, za nas fanove je ispunjenje najvećeg sna istaknule su djevojke koje su dokazale kako svatko, uz malo truda, volje i želje, može postati dijelom svjetskog projekta i poticajne priče.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju