Jučer je u zagrebačkom HNK održana premijera baleta 'Giselle' u kojoj glavu ulogu igra Ekaterina Borchenko. Ruska balerina je na pozornici oduševila publiku plesačkim umijećem, a na kasnije održanom druženju svojom eteričnom ljepotom i elegantnim modnim ukusom

Medijska eksponiranost balerina i plesačica znatno je manja od one kojom su okružene njihove 'kazališne' kolegice, glumice.

Zbog prirode svog posla vezane za cjelodnevno vježbanje u dvorani te večernjih baletnih izvedbi, rijetko ih možemo vidjeti na društvenim okupljanjima.

Upravo zato nismo propustili jednu od rijetkih prilika baletnog okupljanja nakon zagrebačke premijere baleta 'Giselle' održanoj u zagrebačkom HNK.

Naslovna uloga u ovoj romantičnoj baletnoj priči priči Theophila Gautiera i glazbi Adolphea Adama pripala je Ruskinji Ekaterini Borchenko.

Eterične ljepote i nježnih crta lica, ova iznimna balerina je osim na pozornici zabljesnula i na druženju nakon predstave odjevena u malu crnu haljinu na kojoj se isticao tek geometrijskim motivom ukrašen dekolte.

Balet 'Giselle' možete pogledati 23., 24., 25., 27., 29. siječnja i 1., 10., 11. veljače.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju