Dokaz o tome kako su ideali ženske ljepote posve različiti iz muške i ženske perspektive otkrilo je najnovije istraživanje. Naime skupini muškaraca i žena dano je da od dijelova lica poznatih ljepotica sastave ono koje bi označavalo idealnu ženu. Rezultati su očekivano u potpunosti različiti, pa dok dame ideal pronalaze u ženi snažnih crta lica i tamne kose, muškarci biraju plavuše punih usana i dominantno izraženog seksepila


Najnovije istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji uhvatilo se u koštac s uvijek zanimljivim idealima ženske ljepote. Ispitanici podijeljeni u mušku i žensku skupinu za zadatak su dobili od lica poznatih ljepotica sastaviti ono koje iz njihove perspektive označava idelanu ženu.

>>Muškarci otkrili što treba imati idealna žena

Rezultati su pokazali kako muškarci preferiraju plave pramenove poput onih pjevačice Shakire, minijaturni nos Mirande Kerr, čelo Jennifer Aniston, obrve  vojvotkinje Catherine i pune usne Angeline Jolie.

Savršeno lice sa stajališta žena posjeduje gustu, tamnu kosu Freide Pinto, profinjene jagodice Keire Knightley, guste divlje obrve Care Delevingne, izražen nos Blake Lively i pune usne Scarlett Johansson.

Zanimljivo je da dijelovi lica koje su odabrali muškarci pripadaju damama u ranim četrdesetim godinama, dok ona koje biraju žene pripadaju dvadesetogodišnjakinjama', istaknuo je glasnogovornik escentual.com, tvrtkr unutar koje je provedeno istraživanje.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju