Dokaz o tome kako su ideali ženske ljepote posve različiti iz muške i ženske perspektive otkrilo je najnovije istraživanje. Naime skupini muškaraca i žena dano je da od dijelova lica poznatih ljepotica sastave ono koje bi označavalo idealnu ženu. Rezultati su očekivano u potpunosti različiti, pa dok dame ideal pronalaze u ženi snažnih crta lica i tamne kose, muškarci biraju plavuše punih usana i dominantno izraženog seksepila


Najnovije istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji uhvatilo se u koštac s uvijek zanimljivim idealima ženske ljepote. Ispitanici podijeljeni u mušku i žensku skupinu za zadatak su dobili od lica poznatih ljepotica sastaviti ono koje iz njihove perspektive označava idelanu ženu.

>>Muškarci otkrili što treba imati idealna žena

Rezultati su pokazali kako muškarci preferiraju plave pramenove poput onih pjevačice Shakire, minijaturni nos Mirande Kerr, čelo Jennifer Aniston, obrve  vojvotkinje Catherine i pune usne Angeline Jolie.

Savršeno lice sa stajališta žena posjeduje gustu, tamnu kosu Freide Pinto, profinjene jagodice Keire Knightley, guste divlje obrve Care Delevingne, izražen nos Blake Lively i pune usne Scarlett Johansson.

Zanimljivo je da dijelovi lica koje su odabrali muškarci pripadaju damama u ranim četrdesetim godinama, dok ona koje biraju žene pripadaju dvadesetogodišnjakinjama', istaknuo je glasnogovornik escentual.com, tvrtkr unutar koje je provedeno istraživanje.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju