Ako postoji ijedna plaža na svijetu na kojoj je prigodno igrati se s barbikama onda je to ova plaža na otočiću Harbour u sklopu Bahama. Gledajući u kontraste ružičastog pijeska i tirkiznog mora poželjeli smo vratiti se u djetinjstvo i poigrati se omiljenom lutkom

Otok Harbour je sastavni dio bahamskog arhipelaga, a u turističkim krugovima je prepoznatljiv kao rijetkom mjesto s prirodnim ružičastim pijeskom koji se prostire uz Atlantski ocean.

Otok ima samo jedan grad – Dunmore, koji je ime dobio prema istoimenom engleskom lordu koji se odmarao u ovom ružičastom raju.

Pijesak je uobičajeno rezultat 'mljevenog' stijenja, školjaka i drugih biomaterijala s pojednog područja. Ova ružičasta plaža također je jedinstven otisak područja na kojem se nalazi, a koje je bogato jednostaničnim stvorenjima ružičaste boje.

Ne treba ni isticati da je ružičasta plaža na otočiću Harbour omiljena turistička destinacija za kupanje i sunčanje, iako ima malo smještajnih kapaciteta, a do nje se može doći samo vodenim taksijem.

Tko ne bi poželio uživati u njenom koloritu?

 


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju