Iako je Walt Disneyjev lik princeze Meride oduševio svijet, a njezina razbarušena, kovrčava kosa, nježno lice te skromna haljina opisivali pravu heroinu koja promovira samopouzdanje, snagu i rušenje stereotipa o ženama čini se kako je i ona zaslužila ekstremni make over i postala poput holivudskih glumica - savršena

Walt Disney je Meridu predstavio kao njihovu 11. princezu, no lik simpatične djevojke očito nije bio dovoljno savršen te je princeza Merida završila 'pod nož' i dobile nove proporcije i izgled koje sve više podsjećaju na barbiku.

Njezine divlje, razbarušene kovrče dobile su pravi makeover te su postale blistave i besprijekorne. Struk princeze dodatno je stanjen, dekolte postao naglašeniji, a kako bi slika savršene princeze bila upotpunjena Merida je dobila nove jagodice, make up te punije usne.

>> A ovako izgleda trudna Barbika i njezina beba

Iako je priča o hrabroj i srčanoj heroini koja ruši stereotipe o ženama i promovira slobodu izražavanja oduševila i djecu i odrasle, ovaj holivudski pothvat razljutio je roditelje diljem svijeta koji novi, seksepilniji look lijepe Meride smatraju bizarnim i kontradiktornim te su putem društvenih mreža pokrenuli peticiju pod nazivom 'Neka Merida ostane hrabra'.

'Merida je bila lik antiprinceze koja ne mari za šminku, njezina kosa kao i narav bili su divlji, a odjeća nesputana i skromna. Molim vas dopustite Meridi da ostane neustrašiva mlada žena puna samopouzdanja kojoj ne trebaju šljokice i blistava kosa da pokaže snagu i sigurnost, objašnjavaju roditelji putem Twittera.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju