Želite li saznati nešto više o svojoj osobnosti riješite ovaj jednostavan, kratki test. Nudimo vam deset različitih vrata, a vi izaberite jedna koja biste najradije otvorili, odnosno ona koja vam ulijevaju najviše povjerenja. To bi moglo otkriti nešto o vama i vašem tipu osobnosti. Pa, krenimo!

Vrata broj 1 Vi ste zabavna osoba koja cijeni jednostavnost i lakoću. Volite ugađati drugima, ali i sami uživati u sitnim luksuzima kao što su fino posuđe, mirišljave dizajnerske svijeće ili delicije iz kolalne trgovine delikatesama. Vrlo vjerojatno gajite ljubav prema putovanjima i drugim kulturama.

Želite svima sve najbolje i uvijek se trudite napraviti dobru atmosferu među ljudima. I baš zato imajte na umu, da ukoliko vam je ponekad potrebna pomoć ili podrška, sasvim je u redu da ju zatražite od drugih.

Vrata broj 2 Vi ste jednostavna osoba koja ne voli komplicirati u životu. Imate tendenciju držati stvari čistima i savršenima, no zapitajte se da li se toliki trud u konačnici isplati. Ne osjećate li da vam nešto nedostaje? Puno energije trošite na svoja osobna postignuća i poslovne uspjehe, da ne govorimo o priznanjima poput diploma i certifikata na zidovima. No, da li ste se na tom putu vi osobno razvili? Živjeti kvalitetno znači pronaći ravnotežu.

Stoga okružite se pozitivnim stvarima i priuštite si par ludih pustolovina. Iznenadite sami sebe izborima koji uključuju rizik, i napustite već utabanane staze.

Vrata broj 3 Svojom neobičnom osobnošću lako privlačite ljude oko sebe, iako rijetkima dopuštate da vas istinski upoznaju. Mnoge stvari idu vam od ruke i umjetnički ste tip koji se izražava na mnogo načina. Imate sposobnost da iz ničega stvorite nešto. Buvljaci i sajmi antikviteta nisu vam strani, kao ni sposobnost da stare i možda neupotrebljive stvari učinite novima i zanimljivima.

Cijenite svoj prostor, pa se nerijetko nađete zatvoreni u njemu. Ne zaboravite koji put izviriti iz svog tajnog skrovišta, te spustivši se na zemlju, uživati u životu ispod oblaka.

Vrata broj 4 Vi ste stara duša sklona dramatiziranju. Imate snažne umjetničke pretenzije i rado se izražavate kroz pisanu riječ, glazbu, likovnost ili nešto drugo. Znate biti kontradiktorni, i čak u trenucima najveće otvorenosti prema drugima zadržavate puno stvari za sebe. Imate bogat unutarnji život, no većinu misli proisteklih iz njega ljubomorno čuvate. Iako vam je to teško, probajte koji put podijeliti neke svoje nedoumice s drugima.

>> Test osobnosti: Odaberite simbol i saznajte kakvi ste

Ne samo da ćete se osjećati bolje, već ćete se lakše uhvatiti u koštac s vlastitim perfekcionizmom i potrebom da svakom loncu budete poklopac. Ipak ste društveno biće koje mora komunicirati sa svojom okolinom.

Vrata broj 5 Važno vam je da budete dijelom ekipe, te da svojim radom doprinosite u svakoj situaciju. Sretni ste kad stvari idu svojim tokom, a najviše vas ispunjava vlastita produktivnost. Takva narav razvila vam je određenu razinu samosvijesti, no pokušajte ipak stati na loptu. Osluškujte svoje tijelo. Da li je vrijeme za odmor? Možda ponedjeljak ne bi trebao biti početak radnog tjedna, već prilika da se jednostavno osjećate odlično u vlastitoj koži.

Uzmite si vremena da pronađete stvari u kojima uživate, a da nisu dijelom vaše rutine. Istražite sami sebe, čak i pod cijenu opuštanja koje vam je toliko strano. Sve se stigne, i za sve ima vremena.

Vrata broj 6 Pouzdana ste osoba s okom za detalje. Drugi vas percipiraju kao staloženog pojedinca koji vodi brigu o svojoj slici u društvu. Međutim, jednim dijelom skrivate vlastitu neuravnoteženost. Vaš stan ili automobil, najvjerojatnije grca u neredu. Imate i sklonost destruktivne samokritike, posebno u teškim trenutcima kad se krivite za vlastite neuspjehe.

Sigurno vam nije lako živjeti na tako udaljenim polovima, stoga nalazite vrijeme za odmor i opuštanje. Život nije samo briga za druge i svijet nije uvijek okrenut prema vama. Što želite od sebe? Kako to postići?

Vrata broj 7 Jednostavni ste minimalist koji uvijek ima nešto važno za napraviti. Stalo vam je do drugih, i često im posvećujete vrijeme koje bi zapravo trebalo pripadati vama. Vrlo ste osjećajni, i volite se okruživati stvarima koje vam nešto znače. Obitelj i prijatelji su vam na prvim mjestima u životu, i sve bi napravili za njih što možete. No, ponekad bi trebali misliti više na sebe, i na koje načine razveseliti sami sebe.

Što vas veseli? Kako bi ste željeli provesti savršeni dan? Iako možda imate važnu ulogu u obitelji ili karijeri, nemojte izgubiti sebe. Svaki je dan prilika da se oblikuje budućnost kakvu želite. Shvatite da se lijepe stvari događaju svima, i da vi isto niste izuzetak.

Vrata broj 8 Vaša zaigrana i vesela osobnost pozitivno utječe na vaš izgled i ponašanje. Iako se svemu prilagodite, imate problema sa samopouzdanjem, te anksioznošću u određenim sferama života. Neorganizirani ste, a kad imate većih problema u životu, ne znate otkud bi ih počeli popravljati. Usprkos tome, ponosni ste na svoje uspjehe, i trebali bi ih cijeniti više.

Posvetite vrijeme sebi i razvoju svojeg bića, prihvatite svoje mane i naučite se voljeti. I nikako nemojte ignorirati ljude u svojoj blizini koji bi vam mogli pomoći pri tome. Život je lakši kad nismo sami.

Vrata broj 9
Dovitljiva ste osoba koja ima riješenje za svaku poteškoću. Vješti ste u rješavanju problema, a štedljivost vam je velika vrlina. Cijenite jednostavnost, i kroz život kročite držeći se osnova u svim poljima. Zašto bi vam trebalo išta drugo? Lako vas je voljeti i zadovoljiti, a najdraže vam je kad svoje rješavalačke sposobnosti koristite za pomoć drugima.

Bez obzira treba li popločiti kupaonu ili izgraditi kućicu za ptice, vi ste uvijek spremni uposliti svoje pametne vijuge i marljive ruke. Ipak, nemojte se osjećati inferiorno ukoliko netko vama pruži ruku, i napravi nešto što sami niste mogli.

Vrata broj 10 Kao osoba cijenite stabilnost i uigranost životnih navika. Drugi mogu računati na vas, znajući koliko volite kvalitetu i detalje. Svemu pristupate s prethodnom analizom, i rijetko se kad nađete u situaciji bez plana. Sigurnost i podrška su vam na prvom mjestu u svim sferama života. Čak i kad postignete više od očekivanog, osjećate se pomalo neugodno što rezultat nije bio unutar očekivanja. To posebno vrijedi kad nemate puno koristi od viška.

Vrlo vjerojatno imate i umjetničku stranu, no potisnuli ste je iz nekih razloga. Primjerice, volite slušati glazbu i skupljati ploče, no nikad ne biste sami uzeli instrument u ruke. Svoje probleme držite za sebe, i nemate ih običaj nametarti drugima. No, nemojte se zatvarati. Pokazati iskreno svoju narav, kao i slabosti, nikad nije bilo protiv zakona.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju