Stereotip ljepotice s plavim očima, plavom kosom i bujnim grudima, Barbie djevojke uvijek će biti prisutan, baš kao i pojam rasne amazonke, no pojam ljepote proširile su i obogatile posebne žene koje su potvrda kako je ljepota u različitosti, samopouzdanju, vjeri su sebe. Lijepe su žene svih veličina, boje kože, očiju i kose.

Nove-stare ikone ljepote potvrđuju da pravila, bar kada je ljepota u pitanju jednostavno nema.

1. Lupita Nyongo'o

Tamnoputa glumica Lupita Nyong’o dobitnica Oscara za žensku sporednu ulogu u filmu "12 godina ropstva", u jednom se govoru osvrnula na svoje poimanje ljepote, te djetinjstvo u kojem sebe nije smatrala posebno lijepom.

Naime, nakon što je dobila pismo tamnopute djevojčice koja je u njoj pronašla uzor Lupita se osvrnula na svoje djetinjstvo u kojem je teško prihvaćala svoj izgled. Baš poput ostalih tinejdžera Lupita je smatrala kako je lijepo ono što je drugačije od nje.

I unatoč uvjeravanjima majke da je predivna sebe je prihvatila tek kada se pojavila tamnoputa manekenka Alek Wek za koju je cijeli svijet govorio kako je predivna. Upravo je Lupita Nyong'o proglašena najljepšom ženom na svijetu za 2014. godinu po izboru časopisa People.

2. Jessica Lange

Glumica i u 74. godini izgleda fantastično, a osim na filmskom platnu ovu divu često angažiraju i u raznim modno kozmetičkim kampanjama. Marc Jacobs angažirao ju je svojedobno  za svoju beauty kampanju koju je snimio poznati modni fotograf David Sims.

Talentiranoj glumici nitko ne može osporiti da dostojanstveno stari i izgleda predivno. Zvijezda serije "American Horror Story" i simbol osnaživanja žena tijekom cijele svoje filmske karijere, često progovara o ageizmu i seksizmu u filmskom svijetu.

3. Billie Eilish

Billie Eilish svojim je glazbenim talentom osvojila svijet, a osim predivnim glasom i glazbom koju obožavaju milijuni, ostavlja trag i svojim modnim odabirima.

Teme o kojima govori glasno i bez imalo zadrše su slika tijela i dvostruki standardi s kojima se mlade žene često sureću kada je u pitanju način odijevanja. U konačnici, stava je da što god ona odluči odjenuti, to je njezin izbor i ne bi trebalo biti važno nosi li trenirku ili bikini. Ničija odjeća ne bi trebala biti poziv na uzmemiravanje, mišljenje je s kojim se ova talentirana pjevačica itekako slaže.

Ne mogu to dovoljno naglasiti. Nosim ono što želim nositi. Ako dođe dan u koje pomislim znate što, osjećam se ugodno po pitanju svog trbuha i želim ga pokazati, trebam to moći i napraviti, rekla je u jednom intervjuu.

4. Priyanka Chopra

Predivna indijska glumica i pjevačica koja je svojedobno bila Miss svijeta jedna je od najplaćenijih i najpopularnijih zvijezda u Indiji. Lijepa Chopra surađuje s UNICEFOM, bori se za prava djece, a ujedno je i ambasador mnogih svjetskih brandova.

No tajna njezine lijepe kože i kose je kaže u nekim prirodnim pripravcima i receptima koje su joj savjetovale mama i baka. Na tijelo tako nanosi jogurt i koristi jako puno ulja posebno kokosovog. Osim na tijelo kokosovo ulje nanosi na kosu kako bi imala sjaj i punoću.

5. Chantelle Brown (Winnie Harlow)

Tamnoputa manekenka koja se natjecala u showu Tyre Banks '"America's Next Top Model" ima rijetku kožnu bolest koja se zove "vitiligo". Bolest uzrokuje diskoloraciju na licu i tijelu, pa stoga mladu Chantell nažalost nisu zaobišli zlobni komentari i pogrdna imena posebno tijekom odrastanja.

Cijelo školovanje bila sam izložena maltretiranju svojih vršnjaka
, izjavila je Chantelle za magazin People. Zbog svega se dugo, kako je priznala, borila s nedostatkom samopouzdanja.

Na nagovor Tyre Banks, koja ju je pronašla na Instagramu, mlada djevojka se prijavila na America's Next Top Model te tako postala simbol hrabrosti i uzor svima koji imaju neki fizički nedostatak.

Odlučila sam si govoriti da sam lijepa sve dok to ne postanem. I sada se to dogodilo
, rekla je zaključila je Chantelle.

6. Zendaya

Glumica i pjevačica Zendaya svoju slavu koristi kako bi osigurala da se svi osjećaju ugodno i samouvjereno u svojoj odjeći i prije svega u svojoj vlastitoj koži. 

U javnosti često govori o slici tijela i poimanju ljepote.

Ne postoji nešto što je ružno. To je riječ koja baš i nije dio mog vokabulara. Ako postoji definicija savršenstva, savršeni smo u tome da budemo svoji. Nijedna druga osoba ne može biti ti stopostotno. Nitko nema tvoj otisak prsta, nitko nema tvoj DNK, ti si ti 120 posto. Putem društvenim mreža ili bilo čega drugoga, želim svakome tko se ugleda na mene poručiti da i ja prolazim kroz iste probleme. Moram biti sigurna u to tko sam,rekla je Zendaya.

Slika nije dostupna Pet rečenica koje nikada ne smijete reći kada ste goli

Ova izjava uslijedila je nakon što je 2016. pozornost javnosti privukla prozivanjem jednog magazina zbog fotošopiranja njezinih fotografija.

Ovo su stvari koje stvaraju nerealne ideale ljepote koje imamo. Svatko tko me poznaje zna da se iskreno volim. Pa sam na sebe preuzela odgovornost da objavim pravu sliku, napisala je ispod objave na Instagramu koja je sadržavala neobrađenu fotografiju sa spornog snimanja.

7. Robyn Lawley

U svijetu koji nerijetko diktira mršavost kao imperativ ljepote ljepotica poput Robyn na radost mnogih žena uvodi nove standarde ljepote. Baš poput Adele, Kim Kardashian, Beyonce plus size žene pomogle su ženama da prihvate svoje obline i shvate koliko su lijepe.

Lijepa Robyn može se pohvaliti s tri naslovnice za talijansko izdanje Voguea, snimala je za francuski Elle, australski GQ i Cosmopolitan. Inače australska ljepotica na svom blogu ohrabruje djevojke da vole svoje tijelo.

"Imam ga, pa što?" 12 slavnih žena koje se ne opterećuju celulitom Iskra Lawrence Frankie Bridge Nicole Murphy +10 Jennifer Love Hewitt

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju