U zagrebačkom kinu Kaptol Boutique Cinema održano je otvorenje posljednjeg ovogodišnjeg programa "Très Chic", filmskih večeri namijenjenih ženskoj publici. Tema ovog izdanja programa je visoka moda, a u sklopu njega posjetiteljice do 5. prosinca pretpremijerno mogu pogledati filmove "Dinastija Gucci", "Spencer" i "Visoka moda".

Među poznatim damama koje su došle na otvaranje večeri bila je predivna Branka Krstulović, koja je plijenila pažnju svojom odjevnom kombinacijom.

Modni sladokusci sigurno su u ovom izdanju odmah prepoznali jednu od najpoželjnijih torbi na svijetu. Naravno, to je saddle bag, kultna torba modne kuće Dior u obliku sedla.

Torba je dizajnirana 1999. godine, a javnosti je prvi put predstavljena u Diorovoj kolekciji za proljeće/ljeto 2000. godine, koju je napravio tadašnji kreativni direktor John Galliano.

Kada joj je blagoslov dala i Carrie Bradshaw, torba je postala apsolutni must have. Naime, Sarah Jessica Parker nosila ju je u jednoj epizodi serije "Seks i grad", a ostalo je povijest. U samo nekoliko godina torba je postala klasik, a onda je odlaskom Galliana iz Diora pala u zaborav.

Sve dok je Beyonce nije opet izvukla iz ormara 2014. godine. Slavnu pjevačicu paparazzi su snimili u New Yorku prilikom odlaska s jednog poslovnog sastanka, a mediji su se odmah raspisali o torbici koju je tada nosila.

Bio je to saddle bag. Korak po korak, i druge slavne dame izvadile su i svoje modele iz ormara, a ponovni interes za torbom naposljetku je iskoristila Maria Grazia Chiuri. Nakon 17 godina vjernosti modnoj kući Valentino, Chiuri je 2016. godine postala nova kreativna direktorica Diora.

U svoje ruke preuzela je ženske haute couture i pret-a-porter kolekcije, ali i modne dodatke. Tada je odlučila udahnuti novi život kultnoj torbi i 2018. godine predstavila nove redizajnirane modele koji su odmah osvojili slavne trendseterice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju