Diljem svijeta mnoge dame slušaju savjete Francuskinja. Koju odjeću nikad ne bi odjenule na vjenčanje, koje odjevne komade trebamo nabaviti za ljeto, koji je ključni komad za jesen, koje se cipele nose, koji je model suknje zabranjen...

Francuskinje su dame od kojih volimo poslušati informacije o modi i ljepoti, međutim nije nimalo loše poslušati ni što imaju reći o uređenju interijera.

Stan jedne Francuskinje moderan je, šik, ali i topao i gostoljubiv. Klasičan je, s modernim detaljima i sofisticiran bez previše truda.

Prostorije sadrže savršenu kombinaciju vintage i suvremenih komada koji ne izgledaju previše skupocjeno ili ekstravagantno. U osnovi, francuski su interijeri bezvremenski, klasični i cool.

Ako su to riječi kojima želite da ljudi opisuju i vaš dom, od pomoći vam mogu biti dodaci, a mi smo u nastavku izdvojili njih deset koje bi u svoj dom stavile i Francuskinje.

1. Lanena posteljina

Uređenju interijera Francuskinje pristupaju s opuštenom senzibilnošću. Rezultat je prostor u kojem se svatko osjeća dobrodošao, a koji odiše opuštenom elegancijom. U spavaćoj sobi ta se opuštena elegancija postiže pomoću lanene posteljine koja uvijek izgleda savršeno, bez obzira na to je li krevet namješten ili ne.

Tapete mogu transformirati izgled prostora - 8 Isplativa investicija: 20 dokaza da tapete mogu transformirati izgled svake prostorije

2. Vintage stolica

Ovo je još jedan komad koji sjajno izgleda u spavaćoj sobi. Jeanne Damas primjerice jednu takvu stolicu drži pored kreveta umjesto noćnog ormarića i izgleda sjajno. Naravno, ne morate imati pravi vintage komad, može biti i neki inspiriran vintage namještajem.

3. Uokvireno suvremeno umjetničko djelo

Iako kada zamišljamo francuske stanove u glavi imamo detalje poput drvenih podova i štukatura, kada su u pitanju njihovi zidovi, Francuskinje vole suvremenu umjetnost. U svoj dom tako rado stavljaju uokvirene minimalističke komade koje naslanjaju na zid umjesto da ih objese.

4. Svijeće i svijećnjaci

U svom domu pronađite policu koju ćete napuniti svijećama i svijećnjacima različitih oblika i visina. Idealan dodatak je još i vaza sa suhim cvijećem. Sve to zračit će francuskim boemskim duhom.

Slika nije dostupna Je li ovo savršena kupaonica? Izgleda baš kako želimo, a i cijela kuća je vrijedna kopiranja

5. Jastuci različitih uzoraka (u dnevnom boravku)

Kolekcija neusklađenih, nabacanih jastuka s različitim uzorcima dodatak je pomoću kojeg Francuskinje svom domu bez previše truda dodaju dozu cool estetike.

6. Jednostavna vaza

Francuskinje u svom domu uvijek imaju cvijeće - osušeno, svježe ubrano... Sve dolazi u obzir, a za to cvijeće bitno je imati lijepu, jednostavnu vazu koja će se baš svojom jednostavnošću isticati u prostoru.

"Neuredan" buket cvijeća u jednostavnoj vazi na vašem stoliću u vašu će dnevnu sobu odmah unijeti francusku vibru.

Slika nije dostupna Mjesta na koja ne smijemo staviti zrcalo ako želimo dobru energiju u domu

7. Polica za knjige

Moguće je da nijedan dodatak za uređenje interijera Francuskinjama nije toliko bitan kao polica za knjige. Jednom kada je nabavite, nonšalantno naslonite knjige jednu na drugu, slažite ih i vodoravno okomito, pomiješajte s vazama, fotografijama i drugim ukrasnim predmetima. Polica s knjigama treba biti dio doma koji će itekako privlačiti pozornost svakoga tko se zatekne u vašem stanu.

8. Kauč ili fotelja koji se ističu

Ako na Instagramu pregledate domove francuskih influencerica, u mnogima od njih primijetit ćete modernu baršunastu sofu ili fotelju koje daju dašak raskoši i sofisticiranosti bilo kojem prostoru. Birajte bogate boje poput žute ili šumsko zelene i od Francuskinja ćete dobiti veliki plus.

9. Predimenzionirano pozlaćeno ogledalo

Jedan od najpopularnijih dodataka u domovima Francuskinja su i velika pozlaćena ogledala. Osim što su savršeno mjesto za snimanje fotografija, dom čine raskošnim.

10. "Starinski" tepih

Francuskinje u svoj dom vole dodavati teksturu i boju pomoću sagova u više boja koji izgledom podsjećaju na starinske tepihe, ali su zapravo moderan dodatak svakom domu.

Dio ponude dodataka za dom koji će vam pomoći da u njega unesete dašak Pariza izdvojili smo u našoj galeriji.


 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju