Zelena je jedna od proljetnih boja koja budi pozitivne emocije, naročito živahne svijetle nijanse zelene, koje djeluju pozitivno na ljudski um i osjećaje. Poznato je da se, kada se osjećamo nervoznima ili potištenima, preporučuje gledati u nešto zeleno jer ta boja djeluje smirujuće i pozitivno.

Zato nas veseli i zelenilo prirode koje u proljeće buja, a šetnja parkom, šumom ili bilo kojom drugom zelenom površinom može djelovati poput lijeka za dušu i um. Prirodno zelenilo puni nas energijom, pa se osjećamo i poletnijima i spremnijima za kretanje i fizičke aktivnosti, što pridonosi poboljšanju kondicije i zdravstvenog stanja općenito.

A obilje zelene boje pronašli smo u jednoj dražesnoj kuhinji koja pršti pozitivom i proljetnim ugođajem. Kuhinja je svijetle limeta zelene boje, kao i neki detalji koji dolaze u istoj nijansi. Retro ugođaj dodatno je postignut veselim cvjetnim tapetama u stilu 1970-ih godina, kao i detaljima u drugim živim bojama, žutoj, narančastoj, ružičastoj, svijetloplavoj i tirkiznoj.

Matea je uz pomoć stolara preuredila svoju kuhinju u pastelnu boju Kako je Matea iz Zagreba osmislila kuhinju posebnu zbog boje koju nepravedno povezujemo samo s kupaonicom

Slika nije dostupna Mali raj u Korčuli: Kuhinjica šarmerica u kojoj svaki kutak ima neku čar

I ostale prostorije u ovom vrlo šarmantno uređenom domu odišu stilom istoga razdoblja, a kako li je tek zgodan toalet u kojem je na pločicama i tapetama iznad WC školjke zalijepljena čitava kolekcija fotografija i slika. Jako nam se sviđa i pravokutno ogledalo sa staklenim okvirom u žutoj i crvenoj boji postavljeno na vratima - predobra ideja koja prostor čini vizualnom većim te ostavlja vrlo efektan dojam.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju