Maštovito, zdravo, lagano i ljetno najbolje su riječi za opis novih jela na a la carte jelovniku Le Bistroa u srcu Zagreba, a koji privlači zavodljivim bojama, skladom tekstura i neodoljivim spojevima.

I ovoga ljeta u hladu živopisne Esplanadine terase može se pronaći osvježenje od paklenih vrućina, prepustiti šarmantnom ugođaju i profesionalnoj usluzi, ali i selekciji izvrsnih jela i pića s dozom francuskog šika.

Osim novih fantastičnih jela chefice Ane Grgić Tomić poput cvijeta tikvice punjenog kremom od ricotte i kozica, terine od guščje jetre s marmeladom od jagoda i repova kozica na kremi od mladoga graška i mente tu se mogu pronaći i osvježavajući deserti nadahnuti ljetnim namirnicama i okusima.

Slika nije dostupna Najljepša terasa u centru Zagreba koja je savršena za druženje s prijateljicama

Esplanadin slastičarski tim predvođen Mirjanom Špoljar kreirao je neodoljive deserte prožete čarobnim ljetnim okusima kokosa, nektarina, jagoda, malina, pinjola, vanilije i mente kojima ćete teško moći odoljeti.

U ponudi se nalazi biskvit od kokosa poslužen s karameliziranim jagodama s tonkom, mousseom i čipsom od kokosa. Ljubitelji neobičnih, ali iznimno skladnih kombinacija uživat će u flambiranim nektarinama sa sladoledom od bosiljka i prženim pinjolima.

Tu je i creme brulee od bazge i vanilije koji se servira sa svježim malinama. Klasičari, pak, neće moći odoljeti toplom čokoladnom kolaču sa svježim jagodama, kremom od vanilije i mente.

Ovaj kultni zagrebački lokal poznat je po legendarnim zapečenim Esplanadinim štruklima koje su tijekom proteklih godina isprobala i neka od najpoznatijih imena sa scene svjetskog šoubiznisa, a koje su dostupne i u bezglutenskoj varijanti.

Le Bistro nudi i primamljivu selekciju jela za doručak koja uključuje sve od hrskavog tosta s avokadom, poširanim jajetom i prženom pancetom do francuskog tosta s medom i marmeladom od naranče te fine palačinke s bobičastim voćem i javorovim sirupom.

Slika nije dostupna Sedam najdivnijih kvadrata: Pogledajte terasu koja se navečer pretvara u magično mjesto

Ako imate određene prehrambene navike, alergiju ili intoleranciju na neku od namirnica, na jelovniku su posebno označena jela koja ne bi trebala sadržavati gluten, jela primjerena vegetarijanskoj prehrani i jela prema halal standardima.

Le Bistro je otvoren svakog dana od 9 do 23 sata. Rezervacije stolova primaju se telefonom na 014566 611 ili e-poštom na lebistro@esplanade.hr, www.lebistro.hr. Restoran se pridržava propisanih epidemioloških mjera u svim segmentima poslovanja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju