Novac vam može kupiti odjeću i usluge stilista, ali ipak vam ne može dati garanciju da ćete izgledati dobro u tome što nosite. Novac ne kupuje samouvjerenost, osjećaj samopouzdanja i stav, koji su ključni za to da odjećom koju birate ostavljate željeni dojam. Kada se raspravlja o stilu bogatih i slavnih, uvijek se kao argument ističe da si oni mogu priuštiti skupocjenu garderobu, pa im je lako izgledati dobro.

Međutim, mnogo je bogatih osoba za koje sigurno ne biste rekli da imaju stila. Dame u nastavku ipak ne pripadaju toj kategoriji. Istina, one imaju ogroman budžet za šoping i pristup kreacijama najboljih modnih kuća, ali sve to ne bi značilo ništa da svoje kombinacije ne nose sa stavom.

U pitanju su najbolje odjevene kraljice i princeze na svijetu. Ove dame modni kritičari izdvajaju kao najbolje zato što uvijek naprave mali odmak od klasične kraljevske mode, koja diktira drugačije standarde odijevanja. Baš nikad nisu odjevene neprimjereno, ali na prvi pogled je jasno da ne robuju pravilima kraljevske mode i upravo se zbog toga razlikuju od ostalih.

1. PRINCEZA MARIA-OLYMPIA OD GRČKE I DANSKE

Jedina kći grčkog princa Pavlosa zaljubljena je u modu još od djetinjstva. Imala je 11 godina kada su je roditelji odveli na prvu haute couture reviju. Sa 17 godina stažirala je u modnoj kući Dior, potom je studirala fotografiju u Školi dizajna Parsons, a naposljetku je diplomirala modni biznis i marketing u njujorškoj školi Gallatin.

2. KRALJICA RANIA OD JORDANA

Jordanska kraljica godinama je apsolutna ikona kraljevske mode, ali nalazi se i na klasičnim listama najbolje odjevenih žena na svijetu. Krasi je nevjerojatna elegancija, koja do izražaja dolazi i uz pomoć odjevnih komada najboljih svjetskih modnih kuća.

3. PRINCEZA SIRIVANNAVARI NARIRATANA OD TAJLANDA

Tajlandska princeza redovita je gošća prvih redova na tjednima mode, a i sama se okušala u dizajnu. Na Pariškom tjednu mode debitirala je s kolekcijom pod nazivom Prisustvo prošlosti, u kojoj je reinterpretirala tradicionalne tajlandske kostime.

4. PRINCEZA DEENA ALJUHANI ABDULAZIZ OD SAUDIJSKE ARABIJE 

Saudijska princeza njeguje modni stil pomalo neočekivan za jednu pripadnicu kraljevske obitelji, ali upravo je zbog toga stručnjaci proglašavaju jednom od najbolje odjevenih žena u modnim krugovima i šire. Vlasnica je dva ekskluzivna butika D'NA u Rijadu i Dohi i potpuno je posvećena modi.

5. KRALJICA LETIZIA

 

Za razliku od većine dama s ovog popisa, kraljica Letizia u javnosti se češće pojavljuje u odjevnim komadima komercijalnih modnih brendova, i to onih koji potječu iz njezine zemlje, kao što su Zara, Mango i Massimo Dutti. Pravi je primjer kako žena može izgledati kao milijun dolara i u haljini za 300 kuna.

6. CLOTILDE SAVOJSKA, PRINCEZA OD VENECIJE

Clotilde Courau poznata je francuska glumica koja je titulu princeze od Venecije stekla udajom za Emanuela Filiberta Savojskog, unuka posljednjeg talijanskog kralja. I njezin je stil pravo osvježenje kada je u pitanju kraljevska moda.

7. ŠEIKA MOZA BINT NASSER

Supruga bivšeg katarskog emira njeguje elegantan i prepoznatljiv stil. Vješto kombinira modernu zapadnjačku odjeću s tradicionalnim arapskim odjevnim komadima, a njezinu garderobu sačinjava nevjerojatna kolekcija odjeće najpoznatijih modnih kuća i dizajnera.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju