Iako gusta kosa obično izaziva divljene drugih, vlasnicama zna predstavljati opterećenje. Odabir najbolje frizure za gustu kosu zna biti izazovan jer svi žele opciju koja će izgledati dobro, a koja nam neće oduzimati previše vremena prilikom održavanja.

Iako vam se možda ne čini tako, jedna od frizura o kojoj biste trebali razmisliti i koja će zadovoljiti sve ove zahtjeve je - bob. Bitno je samo odabrati neku od verzija koje najbolje odgovaraju gustoj kosi.

Mišljenje frizera je da je bob svevremenska, ikonska frizura, a kada je uspoređuju s ormarom kažu da je to kao da ste vlasnica stvarno sjajne torbe ili nevjerojatnog kaputa. Frizura koja se ističe. I ta frizura nije stvorena samo za tanku ili kovrčavu kosu.

Slika nije dostupna Bob sa slatkim zaokretom: Verzija omiljene frizure koju želimo isprobati ovog proljeća

U nastavku donosimo šest verzija boba koje su prema mišljenju stručnjaka kao stvorene za gustu kosu.

1. Kratki čupavi bob

Ako želite jednostavno i šik bob frizuru, neka bude kratka i neka bude čupava. Ovaj bob je frizura s asimetrično ošišanim vrhovima i puno teksture koja izgleda sjajno na gustoj kosi.

2. Tupi bob sa šiškama

Ovo je inačica boba koja nikad ne izlazi iz mode i odličan je izbor za sve tipove kose, uključujući i gustu kojom je ponekad teško upravljati.

3. Shaggy bob sa šiškama

Šiške u kombinaciji sa shagom izgledaju sjjano. Radi se o čupavoj verziji prethodne frizure koja će kosi donijeti dozu opuštenosti.

4. Dugi slojeviti bob

Bob dužine do ramena s puno slojeva odlična je opcija kada želite gustu kosu učiniti "lakšom" i dodati joj pokret. Kada se zahvaljujući slojevima ukloni težina s guste kose frizura će jednostavno bolje "ležati". Ako želite prirodan izgled, kosu sušite na zraku.

5. Asimetrični bob

Prema mišljenu stručnjaka, gusta kosa može podnijeti asimetričan rez. Štoviše, smatraju da asimetrična verzija boba u kombinaciji s gustom kosom izgleda posebno upečatljivo, a preporučuju duboki razdjeljak sa strane kako biste dodali dozu holivudskog glamura.

6. Lob

I na kraju, za sve koji ne žele prekratke frizure, tu je lob, duža verzija boba. Ono čime se možete zaigrati su tetstura i šišanje na način da kosa naprijed bude duža, a natrag kraća. Kako bi lob istovremeno bio snažan, ali i živahan stanjite kosu.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju