O stilu Francuskinja već su napisane i knjige. Postoji nešto neopisivo ležerno i svevremensko u njihovu odijevanju, onaj poznati francuski šik koji inspirira ljubiteljice mode diljem svijeta.

Bez obzira na to o kojoj se modnoj sezoni radi, Francuskinje su uvijek prepoznatljivo svoje, a njihove kombinacije jednostavno neodoljive. Isto vrijedi i za proljetnu sezonu, a njihova pravila odijevanja i tada su ista.

Uvijek će prije posegnuti za klasicima umjesto jednosezonskih komada, fokusirat će se na neutralne boje koje se lako kombiniraju. Prigrlit će tipične proljetne uzorke poput cvjetnog, ali nikad s njima neće pretjerati. Tajna njihova stila je umjerenost.

Slika nije dostupna Top ili flop? J.Lo u kombinaciji kojoj Francuskinje ne bi dale prolaznu ocjenu

Neće odmah pohrliti u kupovinu kako bi nabavile nove proljetne komade. Umjesto toga zavirit će duboko u ormar i provjeriti koji se aduti već skrivaju u njemu, kada se i zažele nove garderobe birat će je ciljano, s naglaskom na nosivost i udobnost.

S prvim danima proljeća, on iz ormara vade svoje provjerene komade kojima se vraćaju iz sezone u sezonu, a o kojim se komadima točno radi provjerite u nastavku.

1. Baloner

2. Sako/blejzer

3. Prugasta majica

4. Klasična bijela košulja

5. Traperice ravnog kroja

6. Kardigan

7. Bijele hlače

8. Svilena marama

9. Cipele ravnih potplata

10. Slamnata torba

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju