Brend Dollyce već je dobro poznat među ljubiteljima slatkih, ručno rađenih šalica, a 3D motivi kojima su ukrašene osvajaju na prvi pogled. Dollyce sada ima i božićnu kolekciju šalica, a u ponudi je i komplet sa žličicom, kao i s mekanom hoodicom s natpisom.

Vruća čokolada, čaj i kava još su finiji kada se piju iz najdraže šalice, a nova omiljena šalica lako može postati i neka iz preslatke blagdanske kolekcije brenda Dollyce. Vlasnica brenda, Snježana Marinčić iz Zagreba vješto ih izrađuje s puno mašte, a izrada jedne šalice može potrajati i nekoliko dana.

Da bih napravila 3D figuricu na šalici potrebno je zaista jako puno vremena, strpljenja i najvažnije znanja, vještine i iskustva kod samog modeliranja kao i kod pečenja. Svaka šalica radi se posebno bez kalupa, znači sve iz nule od komada gline i sto posto ručno. Također, kod pečenja postoje faze pa se tako neke peku i po nekoliko puta kako bi na kraju rezultat bio fantastičan i kako bi šalica izgledala baš tako kako sam zamislila, opisuje Snježana.

Za izradu šalice potrebno je prilično puno vremena, od nekoliko sati pa za poneku kompliciranu i do par dana, sve ovisi o tome što radi za dekoraciju. Što se tiče božićnih motiva, tu zaista ima svega, od najprodavanijih simpatičnih patuljaka u raznim bojama i pripadajućih žličica s kolačićima, sveprisutnih Orašara koji već godinam dominiraju u ovo predblagdansko vrijeme, zatim medvjedići i snjegovići, jednorozi i anđeli, vilenjaci i pokoji Grinch, djed mraz i simpatičan starinski autić s borom i poklonima, a tu su i personalizirane šalice ukrašena šećerlemama, srčekima, poklonima i sve što ide uz Božić. Na kraju, svaka šalica se i personalizira kratkim tekstom ili imenom koji Snježana ručno ispisuje na šalicu. Oduševila nas je i šalica s božićnim keksićima, a Snježana nam je ispričala kako je došla na ideju.

Ideja za šalicu s božićnim keksima nastala je zapravo vezano uz jedan sasvim drugi projekt koji sam radila ljetos, ali mislim da se sjajno uklapa u ovo blagdansko vrijeme. Često naše bake preuzimaju tu zahtjevnu zadaću pripremanja keksića za cijelu obitelj i nerijetko to rade danima kako bi nas razveselile najraznovrsnijim kolačićima. Palo mi je na pamet da bi bilo divno zahvaliti im se jednom originalnom šalicom s keksićima pa dok pripremaju slastice za svoje najmilije, ispijaju čaj ili kavu iz svoje unikatne šalice, otkriva.

Šalice se mogu kupiti i u kompletu sa žličicom, a trenutno najprodavaniji komplet je božićni patuljak sa žličicom koja na vrhu ima kolačić po promotivnoj cijeni od dvjesto kuna. Cijene šalica su različite te ovise o dekoraciji i zahtjevnosti izvedbe, utrošenom vremenu i materijalu, a kreću se od 150 kuna na dalje. Predivan poklon za blagdane može biti i komplet šalice i prekrasne mekane božićne majice s kapuljačom koje Dollyce također ima u ponudi.

Slika nije dostupna Šalica u obliku jelke koja je nadmašila čak i ostale božićne ukrase

Slika nije dostupna Kako je zgodna: Šalica u obliku miša s pletenim šalom baš stvorena za zimu

Svakodnevno dobivam poruke zahvala jer evo baš sam uspjela izmamiti nečiji osmijeh pa čak i pokoju suzu radosnicu kada je nečije dijete, mama, baka, prijateljica, kuma otvorila kutiju i ugledala svoj poklon koji se krije ispod mašne. I to su zaista divni trenutci i kada čitam te poruke i meni se odmah razvuče osmijeh na licu i nekako mi je sve ljepše i ima smisla, ističe vlasnica brenda Dollyce.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju